Zoeken
Szilárd Borbély - De bezitlozen

De bezitlozen

Szilárd Borbély

De bezitlozen

Szilárd Borbély

Bestel nu
Omschrijving

Hongarije, eind jaren veertig. Wanneer winkeleigenaar Mószi na zijn verblijf in een strafkamp terugkeert naar zijn dorp ziet hij er niet meer uit als een jood. Zijn bezittingen zijn, net als het mededogen van zijn dorpsgenoten, verdwenen.
Decennia later groeit de elfjarige verteller op in hetzelfde dorp in Hongarije. Samen met zijn oudere zuster probeert hij hun moeder ervan te weerhouden zelfmoord te plegen, terwijl hun gewelddadige vader het weinige geld wegdrinkt. De familie wordt gestigmatiseerd, maar niemand spreekt over het verleden. Zijn ze joden? Uit Roemenië verjaagde orthodoxe christenen? Waarom worden ze verketterd? In De bezitlozen schildert Borbély een jeugd in een onbarmhartige wereld, op zo'n empathische wijze dat de lezer niet anders kan dan ademloos over de schouder van de jonge verteller meekijken.

Fragment

Auteur: Szilárd Borbély
Auteur

Szilárd Borbély (1964-2014) was een vooraanstaand dichter in Hongarije, met talloze onderscheidingen op zijn naam. Hij werkte gestaag aan een omvangrijk oeuvre, en publiceerde gedurende zijn laatste jaren meerdere gedichtenbundels per jaar, met overkoepelende thema's als verlies, trauma en het collectieve geheugen. De bezitlozen was zijn eerste roman.

Edities & Details
Paperback: De bezitlozen - Szilárd Borbély
ISBN: 9789048840601
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 20-04-2017
Prijs: € 23,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: De bezitlozen - Szilárd Borbély
ISBN: 9789048824465
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-04-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Vertaler: Mari Alföldy NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Deborah Orr - Motherwell
Deborah Orr
Joris-Karl Huysmans - Aan de vrouw
Joris-Karl Huysmans
Dave Eggers - De parade
Dave Eggers
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: