Zoeken
Patricia Highsmith - Carol

Carol

Patricia Highsmith

Carol

Patricia Highsmith

Bestel nu
Omschrijving

Therese is een doodgewone verkoop-assistente in een warenhuis in New York. Op een dag loopt de prachtige, verleidelijke Carol - een vrouw van in de dertig - naar haar toonbank: Therese is volledig overrompeld door haar verschijning. Carol is een verveelde huisvrouw, verwikkeld in een echtscheiding en bijkomend voogdijschap; Therese is een ongemakkelijke negentienjarige met een baan die ze haat en een vriend waar ze geen liefde voor voelt. Tussen de twee vrouwen ontvouwt zich een indringende, maar onmogelijke liefde.

Fragment

Auteur: Patricia Highsmith
Auteur

Patricia Highsmith (1921-1995) was de auteur van ruim twintig romans, waaronder de beroemde Ripley-reeks. Haar boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald en veelvuldig verfilmd. Highsmiths eerste boek, Vreemden in de trein, werd drie keer verfilmd, onder andere door Alfred Hitchcock, en wordt momenteel verfilmd door David Fincher en Gillian Flynn. Haar tweede boek, Carol, verscheen in 1952 onder het pseudoniem Claire Morgan. Pas in 1990 verscheen het boek voor het eerst onder haar eigen naam en is onlangs verfilmd met Cate Blanchett in de hoofdrol.

Edities & Details
Paperback: Carol - Patricia Highsmith
ISBN: 9789048841417
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 29-05-2017
Prijs: € 25,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Carol - Patricia Highsmith
ISBN: 9789048827688
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-12-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Vertaler: Inge Kok NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Romantiek THEMA: Klassieker THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Met betrekking tot lesbiënnes BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Classics BISAC: FICTION / Romance / LGBT / Lesbian
Meer boeken
Ulrich Alexander Boschwitz - De reiziger
Ulrich Alexander Boschwitz
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: