Zoeken
Edith Pearlman - Honingdauw

Honingdauw

Edith Pearlman

Honingdauw

Edith Pearlman

Bestel nu
Omschrijving

Een kind met een bijzonder kleurrijke visie, een groep ontheemde Somalische vrouwen en een bezadigde leraar Latijn die schijnbaar uit het niets wordt uitgenodigd om een lezing te geven over het mysterie van leven en dood. In Honingdauw weet Edith Pearlman in elk verhaal een bijzondere wereld te scheppen. Ze kruipt in de huid van ieder van haar personages en geeft hun levens teder en empathisch vorm. Deze verhalen vormen het hoogtepunt van een schitterende carrière - ze wordt vergeleken met Alice Munro, John Cheever en Edith Wharton - en zijn het onweerlegbare bewijs dat Edith Pearlman de ongekroonde koningin is in het genre van het korte verhaal.

Fragment

Auteur: Edith Pearlman
Auteur

Edith Pearlman (1936), tot zeer kort geleden voornamelijk een writer's writer, breekt op 78-jarige leeftijd eindelijk door bij het grote publiek. De afgelopen 40 jaar publiceerde ze reeds vier korteverhalenbundels: haar voorlaatste, Binocular Vision, won de National Book Critics Circle Award en de PEN/Malamud Award. Pearlman woont met haar man in Brookline, Massachusetts.

Edities & Details
Paperback: Honingdauw - Edith Pearlman
ISBN: 9789048842339
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 03-07-2017
Prijs: € 21,99
Omvang: 302 pagina's

Bestel

Digitale download: Honingdauw - Edith Pearlman
ISBN: 9789048826834
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 03-08-2015
Prijs: € 5,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Vertaler: Paul van der Lecq Vertaler: NUR: 304 - Vertaalde verhalenbundels THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Kortverhalen THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Short Stories (single author) BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Niccolo Ammaniti - Een delicaat moment
Niccolo Ammaniti
Lucia Berlin - Avond in het paradijs
Lucia Berlin
Breece D'J Pancake - Vossenjagers
Breece D'J Pancake
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: