Zoeken
Eva Wiessing en Conny Keessen - Worstelen aan de rand van Europa

Worstelen aan de rand van Europa

Eva Wiessing en Conny Keessen

Worstelen aan de rand van Europa

Eva Wiessing en Conny Keessen

Bestel nu
Omschrijving

In het najaar van 2009 kwam Griekenland acuut in de financiële problemen. Het land dreigde failliet te gaan en de rest van Europa mee te sleuren in zijn val. De eurocrisis was begonnen.

De internationale gemeenschap schoot Griekenland te hulp met miljardenleningen en in ruil daarvoor moest het land ongekend zware bezuinigingen doorvoeren. De economie kwam in een diepe recessie. Miljoenen Grieken zagen hun leven dramatisch veranderen.

Toen in januari 2015 de linkse premier Tsipras en zijn flamboyante minister van Financiën Varoufakis aan de macht kwamen, hoopten veel Grieken op een nieuwe start. De twee beloofden Griekenland uit de wurggreep van de internationale schuldeisers te halen. Maar hun aanpak mislukte faliekant.

Eva Wiessing en Conny Keessen gingen op zoek naar de verhalen achter de Griekse crisis, van de gewone Grieken die zich staande proberen te houden in een land waar je van de staat weinig meer kunt verwachten. Een land waar improvisatie en burgerlijke ongehoorzaamheid een manier van overleven is geworden.

Fragment

Auteur: Eva Wiessing
Auteur

Eva Wiessing (1964) is verslaggever economie bij het NOS Journaal. Toen de euro in gevaar kwam, ging ze vaak naar Griekenland om de hectische gebeurtenissen te verslaan en op zoek te gaan naar de oorzaken.

Auteur: Conny Keessen
Auteur

Conny Keessen (1956), al ruim twintig jaar werkzaam in Griekenland, maakte ze talloze reportages over de bezuinigingen en de bizarre politiek ontwikkelingen die ingrepen in het leven van de Grieken.

Edities & Details
Paperback: Worstelen aan de rand van Europa - Eva Wiessing en Conny Keessen
ISBN: 9789048844708
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 02-02-2018
Prijs: € 23,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Digitale download: Worstelen aan de rand van Europa - Eva Wiessing en Conny Keessen
ISBN: 9789048831661
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-05-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

NUR: 740 - Mens en maatschappij THEMA: Bedrijfsmanagement THEMA: Politieke economie THEMA: Sociologie en antropologie BISAC: BUSINESS & ECONOMICS / General BISAC: BUSINESS & ECONOMICS / Government & Business
Meer boeken
Guus Valk - Obamaland
Guus Valk

Hoe laat Barack Obama zijn land achter na acht jaar presidentschap? Obama bracht in die tijd veel tot stand, maar één ding lukte hem niet: Amerika is niet de unie geworden die hij voor ogen had. Int...

Sinan Can - De Arabische storm
Sinan Can

Vijf jaar na de Arabische Lente reist journalist Sinan Can door de Arabische wereld, van Tunesië tot aan Syrië. Wat hebben de opstanden en het vertrek van langzittende regimes de bevolking opgelever...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: