Zoeken
Ole Thorstensen - Dagboek van een timmerman

Dagboek van een timmerman

Ole Thorstensen

Dagboek van een timmerman

Ole Thorstensen

Bestel nu
Omschrijving

Dagboek van een timmerman is een verhaal over een zolder. Niets meer en niets minder. Van het moment waarop de timmerman een telefoontje krijgt met de vraag of hij een zolder kan verbouwen, tot de uiteindelijke oplevering. Ole Thorstensen beschrijft intensieve dagen vol handwerk, inspecties, splinters, tekenwerk, wet- en regelgeving, ontmoetingen met de klant, offertes en discussies met architecten en ingenieurs. Maar er zijn ook euforische momenten als de timmerman nieuwe inzichten heeft, schijnbaar onmogelijke problemen oplost en onverdeeld trots is op zijn werk.

Thorstensen laat in dit hartverwarmende boek niet alleen de schoonheid van zijn ambacht zien, maar laat ons tegelijkertijd nadenken over onze consumptiemaatschappij en de veel te grote rol die academische kennis daarin speelt.

Fragment

Auteur: Ole Thorstensen
Auteur

De Noorse timmerman Ole Thorstensen (1965) verwierf faam en grote bijval met zijn manifest 'De handwerkers', waarin hij een lans breekt voor vakwerk en de kenniseconomie ter discussie stelt. Dagboek van een timmerman is Thorstensens debuut en beschrijft de zware werkdagen van de ambachtsman, maar ook zijn grote liefde voor het vak.

Edities & Details
Paperback: Dagboek van een timmerman - Ole Thorstensen
ISBN: 9789048845682
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-05-2018
Prijs: € 23,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: Dagboek van een timmerman - Ole Thorstensen
ISBN: 9789048835911
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-11-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Vertaler: Hanneke Wijte NUR: 400 - Informatief en entertainment THEMA: Doe-het-zelf: timmerwerk en houtbewerking THEMA: Woningonderhoud THEMA: Decoratief houtwerk THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: CRAFTS & HOBBIES / Woodwork BISAC: HOUSE & HOME / Woodworking BISAC: HOUSE & HOME / Design & Construction
Meer boeken
Annemarie Haverkamp - Ik heb geleefd
Annemarie Haverkamp
Claudia de Breij - Krijg nou tieten
Claudia de Breij
Bernie Sanders, Huck Gutman - Feel the Bern!
Bernie Sanders, Huck Gutman
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: