Zomervakantie (Jeroen Blankert)

Zomervakantie (Jeroen Blankert)

Anonymous

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar dan wel vrij onbelangrijk nieuws. 

De zomervakantie is in aantocht. Maar hoe gezond is een vakantie eigenlijk? Twee deskundigen geven antwoord.

*

Potverdorie, dat is ons ook wat moois. We wilden net op vakantie gaan, gewoon, voor de lol en om eens wat van de wereld te zien. Het eigen postcodegebied vinden we ook heel mooi hoor en daar zijn nog allerlei dingen te ontdekken en te zien, hoewel het nu de vraag is of die wel gezond zijn, zonder vakantie. Maar nu moeten we op vakantie om 'onze gezondheid een boost te geven en de kans op vroegtijdig overlijden flink te verlagen.' Ja, dat vroegtijdig overlijden kan zoveel oorzaken hebben. En dan weten we ook nog niet eens wat tijdig overlijden is. Kijk, als we die tijdige, normale, sterftedatum gewoon in onze agenda hadden staan, dan wisten we waar we aan toe waren. Onder andere door onze vakantie zouden we dan dichter bij die vastgestelde, doch ons onbekende sterftedatum, komen, en minder dicht bij een vroegtijdig sterven. Wij vinden dat best een zware druk leggen op dat hele vakantiegebeuren. We moeten dan, zo denken wij, voor de zekerheid ook niet te snel rijden, de hele tijd lachen, niet te ver in een woeste zee zwemmen of in een ijskoude beek, terwijl we net een pond foie gras en een heel stokbrood hebben weggespoeld met vier liter wijn. Wandelen in de bergen, langs een steile afgrond, terwijl de harde frisse wind ons om het hoofd waait. Op zich heel gezond, maar velen voor ons zijn al het ravijn ingewaaid, terwijl ze heus dachten dat het nog verre van tijdig was. Ruimschoots vroegtijdig. Ze waren het er, zogezegd, helemaal niet mee eens om zo akelig om het leven te komen op die vakantie, die toch voor het tegenovergestelde bedoeld was. En wanneer die vakantie zo lekker gezond is, waarom moeten we dan allemaal een reisverzekering? Nee, wij vinden het een heel gedoe en hopen ondanks alles gewoon voor onze plezier weg te kunnen gaan, zonder dat al deze belastende kennis ons terneer drukt. Maar misschien is het al te laat. Lekker leuk!

Jeroen Blankert is ex-drummer, kunstschilder en uitbater van cultureel café De Nieuwe Anita, waarvoor hij de laatste vijf jaar bijna iedere dag een korte wervende, grappige of diepzinnige tekst op Facebook schreef, ter lering en vermaak van de gasten. Nu inzake current affairs op het Lebowski Blog.


Gepost in: faits divers op 2019-07-17

Door Anonymous


Ook van Anonymous

Het plein (Ananda Serné)

Ananda Serné schreef een kerstverhaal dat zich afspeelt net boven de poolcirkel, waar een klein dorpje wordt geteisterd door grote dromen.


Vosje, een kerstverhaal (Bodil de la Parra)

Bodil de la Parra licht die avond uit, vele jaren geleden, toen ze nog op de theaterschool zat en uitgenodigd werd op een hip kerstdiner waar de dresscode 'extravagant' was. Het bleek al gauw dat andere gasten dat kledingvoorschrift iets serieuzer hadden genomen dat zij. Een kerstverhaal.
recente posts