Voetballoze dagen

Voetballoze dagen

Tim Foncke

Appartementen groeien niet aan de bomen, anders waren het boomhutten in volle ontluiking. Ik zou gerust in een boomhut kunnen wonen, mits wifi. 

Misschien is dat de voornaamste reden waarom zij en ik uit elkaar gaan. Een normale vrouw kan zich niet voorstellen dat ze in de kruin van een boom zou wonen. Wij mannen zijn apen en we wonen met een prachtige vrouw in een huis en daar gaan we dan.

Gelukkig kunnen we ons vasthouden aan de strohalm die het voetbal is. Nou ja, gelukkig. Dan is er twee dagen geen bal op tv en om toch aan mijn trekken te komen meld ik mij aan voor een touwtrektoernooi. Toch bedankt, antidepressiva!

Nu zul je denken: aan je trekken komen, touwtrektoernooi, ja ja, ik snap ’m. Maar ik tackel de waarheid hier niet langs achter. In oktober zal ik met zeven andere idioten aan het uiteinde van een touw postvatten. En vervolgens uit alle macht proberen om het stelletje idioten aan het andere uiteinde een beek in te sleuren.

Om er toch de moed in te houden stel ik me voor dat wij aan dat touw zullen trekken alsof we een lintworm uit de aars van de loodzware Belgische politica Maggie De Block aan het sjorren zijn. Bovendien zal oktober een van die maanden zijn waarin België regerend Europees kampioen is. Ik bedoel, je kunt toch moeilijk als Belgische ploeg naar het EK gaan en het niet winnen? Deze retorische vraag stelde ik laatst aan voetbalcommentator Carl Huybrechts en hij antwoordde: ‘Het antwoord op jouw vraag bestaat niet, maar het wordt mij opgedrongen door de commercie. Welnu, ik zal je dit antwoorden: als je nu een gesigneerde foto van mij uit 1982 koopt, krijg je ’r een tweede gratis bij.’

Het wachten is op Polen – Portugal.


Gepost in: faits divers op 2016-06-30

Door Tim Foncke

Ex-komiek Tim Foncke (Aalst, 1978) schreef De geachten (briefroman) en Het leven is goed als je niet deelneemt (verzamelde brieven 2009-2011) en werkt als tekstschrijver voor diverse tv-programma’s. Hij tourde samen met Herman Brusselmans door Vlaanderen met het programma God is klein geschapen. Zijn laatste roman verscheen onder dezelfde titel.


Ook van Tim Foncke

Nat en halfgroen

Dit jaar word ik alles bij elkaar 40. Een leeftijd waarop mensen die het allemaal niet meer weten een motorfiets kopen, schaalmodellen van de toren van Pisa maken van lucifers of een affaire beginnen. Niet dat ik het allemaal weet, maar in die richtingen heb ik geen plannen. Ik bezit geen rijbewijs en ik hoef geen schaalmodel te maken om te beseffen dat ik een rechte toren van Pisa ben. Gelukkig wordt de toren regelmatig bestegen, waardoor ik evenmin een affaire riskeer. 


Het beste van 2017: eindejaarslijstjes van Lebowski-auteurs

Ook wij van Lebowski zijn suckers voor eindejaarslijstjes. Omdat er al genoeg boekenlijstjes verschijnen, geven deze tien auteurs top 3's van al het andere (en vooruit, er staat ook één boekenlijstje bij). Zie hier, het beste uit 2017 van Lebowski-auteurs!
 
recente posts