Vakantiefoto (Jeroen Blankert)

Vakantiefoto (Jeroen Blankert)

Anonymous

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar dan wel vrij onbelangrijk nieuws. 

Britney Spears denkt dat paparazzi-fotografen expres foto's van haar recente vakantie hebben bewerkt om haar steviger te laten lijken. Dit vertelt de popster in een video op Instagram.

*

Ach, die arme Britney! En niet alleen arme Britney. Iedereen lijdt onder de waarheidsslijtage. Wij kregen laatst een filmpje te zien van een ons bekende persoon die er in het dagelijks leven heel normaal uitziet maar die op dat filmpje ineens enorme ogen, een ingevallen mondje en hazenoren had. Wij schrokken ons een hoedje. Aan de andere kant: wij manipuleren onze vakantiefoto's al jaren. Het begon met de knop 'verbeter foto', zodat de groenen wat beter uitkwamen en het het blauw van de zee wat realistischer overkwam op de kijker, omdat het toch nooit is alsof je er zelf bij bent op dat moment. Daar is het echter dan echt. Maar ja, dan heb je natuurlijk net weer hoofdpijn of jengelende kinderen en dan heb je het schouwspel óók niet echt goed gezien. En foto manipuleren is in feite onvermijdelijk en noodzakelijk. En natuurlijk gingen we steeds verder. Als de pizza niet zo rijkelijk bedekt overkwam op de foto, zagen we er geen been in er een paar olijven bij te shoppen. Ook de krokante randjes maakten we wat bruiner (maar nog net niet aangebrand hoor! Dat is ongezond). Hier en daar een palmboom erbij plakken of de rook van een bosbrand wegretoucheren, geen probleem. Maar ook aan onszelf begonnen we te klussen. Eerst de teint - een beetje bruiner kan altijd - daarna de buik wat dunner, de armen en benen wat gespierder, de kinderen wat braver spelend en onze oogopslag blij, fris en ontspannen. Nog later plaatsten we onszelf, helemaal opgelapt, in landschappen en situaties waar we helemaal nooit geweest waren. We lazen daar dan ook wat boekjes over, keken een documentaire, en voor we het wisten dachten we zelf echt dat we zes weken heel gelukkig in Thailand waren geweest. Wel lekker makkelijk en goedkoop. Maar ja, we blijven bang dat we een keer door de mand vallen als iemand ons op straat moedeloos en bleek voorbij ziet sjokken. 'Nee! Geen foto!' roepen we dan, terwijl we een muts over onze kop trekken.


Gepost in: current affairs op 2019-06-12

Door Anonymous


Ook van Anonymous

Het is niet aan je te zien #9. Bittere pillen (Ko van 't Hek)

Depressie is een ziekte die niet altijd zichtbaar is. Het was Ko van ’t Hek bijvoorbeeld niet aan te zien. Maar uitleggen wat je doorstaat tijdens een depressie bleek ook ondoenlijk. Inmiddels gaat het beter met hem en lukt het hem te zeggen wat daarvoor, net als veel anderen die last hebben van een depressie, niet lukte.


De komkommer: een veelzijdige staaf, groen, nat. Drie recepten

Deze week loopt er bij Lebowski een komkommeractie: het is immers komkommertijd. Wie een komkommer langsbrengt op de uitgeverij, mag een boek uitzoeken. Inmiddels loopt het aardig storm en dus zijn we op zoek naar de lekkerste komkommerrecepten. We delen graag drie tips voor komkommerlovers.
recente posts