Tsjaad

Tsjaad

Erik Jan Harmens

Amerika heeft nu ook Tsjaad op de lijst van landen gezet waarvoor een inreisverbod geldt. Ik las het en dacht: Tsjaad, Tsjaad, wat weet ik eigenlijk over Tsjaad?
 

Niks, helemaal niks weet ik over Tsjaad. Wat is om te beginnen de hoofdstad van Tsjaad?Dat ik nu een stilte laat vallen betekent niet dat ik verwacht dat de presentator van dit radioprogramma het antwoord weet, niemand weet dat het ‘N'Djamena’ is, een stad met maar liefst een miljoen inwoners.

Ik vroeg me af: kun je vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Tsjaad vliegen? Kan dus niet, moet je overstappen op Caïro en daar een nacht wachten op je aansluiting.

Wat voor een hotels heb je in N'Djamena? Hele dure natuurlijk, zoals overal, maar voor de kleinere beurs is er hotel Le Pilotis. Kost je 70 dollar per nacht, op booking.com zie ik foto’s, ze hebben airco én aan elk plafond een ventilator. Huisdieren zijn toegestaan in Le Pilotis. maar ik zou niet weten hoe ik Pleun, mijn Friese stabij, mee naar Tsjaad zou moeten nemen.

Verder hebben ze er geen internet, wat een stuk fijner is dan wel internet maar dat de wifi steeds uitvalt. Moet je weer naar de receptie: ‘Excusez-monsieur’, begin je, want Tsjaad is een voormalige Franse kolonie, ‘le wifi ne marche pas’. Moet die man weer met een satéprikker de resetbutton indrukken achterop het modem, opdat jij weer drie minuten kan pornhubben voordat de boel opnieuw uitvalt.

Een minuutje googelen en ik weet natuurlijk nog steeds niks over Tsjaad, maar wat winst is: ik weet wel meer dan zestig seconden geleden.

 

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over Tsjaad. Ja, Tsjaad. 


Gepost in: faits divers op 2017-09-29

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. In augustus 2018 verscheen de opvolger van Hallo muur: Door het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Het tegenovergestelde van een lachband

Heel vorige week deed Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Donderdag op vrijdagnacht ging het over slapeloosheid en semantiek.


Verplaatsen

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over proportioneel geweld.
recente posts

Familie

Familie

Mick Johan
Gepost op: 2018-12-14 in: faits divers
Theresa May

Theresa May

Jonah Falke
Gepost op: 2018-12-13 in: faits divers
Gepost op: 2018-12-12 in: current affairs