Sperziebonen | Ik vertel het

Sperziebonen | Ik vertel het

Sabine van den Berg

Schrijfster Sabine van den Berg woont in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop in Haren. Om de week, op vrijdag, verschijnen haar Berichten uit de Biotoop voortaan bij ons. Op de andere vrijdagen plaatst ze poëzie op het Lebowski Blog. Nog niet eerder publiceerde ze gedichten. Een primeur dus! 


Sperziebonen

glanzend in een glazen schaal

we eten niet

met de pannen op tafel

mijn vader betast zijn beginnende borsten

mijn moeder haalt de muskaatnoot

heen en weer

rasp, rasp, doet zij

aai, aai, doet hij

ik heb ze net zo goed

tepels als pijnlijke frambozen

maar ze steeds bevoelen, doe ik niet

vader en dochter, allebei tonen we onze kruin

en mijn moeder schept de boontjes op

 

Ik vertel het

geheim

omdat ik anders stik

want iedereen laat me

de decaan lijkt gevoelig

slaat zijn handen over elkaar

hij zal me wel helpen, denk ik

‘Wat moedig

van je vader.’

de vloer wordt modder

mijn laarzen zuigen vol

de truc is: je niet verzetten

dan blijf je drijven

hij kucht, zoekt houvast

‘Ik moet bekennen

dat ik dat zou willen

durven.

Ik heb net als je vader een geheim,

twintig jaar getrouwd en kinderen

van jouw leeftijd

en merk

dat ik eigenlijk

meer voor mannen voel.

moet ik daarover eerlijk zijn, wat vind jij?’

 

Tekst & illustratie: Sabine van den Berg
Bij Lebowski verscheen van Sabine Zien Horen Zwijgen.


Gepost in: poëzie op 2018-02-09

Door Sabine van den Berg

Sabine van den Berg (1969) volgde de opleiding Reclametekenen in Amsterdam, studeerde tekenen en beeldhouwen aan de Kunstacademie te Rotterdam, en proza aan schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. In 2000 verscheen haar eerste roman De naam van mijn vader, gevolgd in 2002 door De lachende derde. In 2013 verscheen Wissel en in 2016 Dingen die niet mogen


Ook van Sabine van den Berg

Berichten uit de Biotoop. Dozen

Schrijfster Sabine van den Berg leeft met haar gezin in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop te Haren. In het voormalige Biologisch Centrum van de RUG wonen en werken meer dan 300 mensen. 


Een hondenleven

Schrijfster Sabine van den Berg leeft met haar gezin in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop te Haren. In het voormalige Biologisch Centrum van de RUG wonen en werken meer dan 300 mensen.
recente posts