Somebody's watching me

Somebody's watching me

Erik Jan Harmens

Trouw interviewde Max Colombie, zanger van de Belgische band Oscar & The Wolf. De zesentwintigjarige Colombie is een rockster die niet meer gewoon over straat kan. Dat ik tot vandaag nog nooit van hem had gehoord zegt iets over mij, niet over hem.
 

Op de vraag of hij goed tegen kritiek kan, antwoordt hij: ‘Megaslecht.’ Om die reden leest hij geen recensies. Ik zeg ook altijd dat ik recensies over mij niet lees. Wat ik verzwijg is dat ik om de zoveel tijd mijn eigen naam in Google invoer. Wie iets lelijks over mij zegt komt op de zwarte lijst.

Ik weet verder niet wat dat inhoudt, die zwarte lijst. Het is niet echt een lijst. Bovendien ben ik zowel slecht met gezichten als met namen, regelmatig maak ik een vrolijk praatje met iemand die me een jaar eerder de grond in heeft geschreven.

In het interview zei Max Colombie: ‘Ik wil dat mensen dansen hoe ze willen dansen. Mensen zijn te veel bezig met hoe er naar hen gekeken wordt.’ Hij heeft gelijk, ik ben eigenlijk altijd bezig met hoe er naar me gekeken wordt.

Ook als ik alleen ben.

I always feel like somebody’s watching me. Dat is niet alleen maar negatief. Als ik alleen ben, voél ik me vaak níet alleen.

Als kind speelde ik vaak radiootje. Omdat we maar één pick-up hadden moest ik de tijd die het kostte om de langspeelplaat te verwisselen volpraten.

Ik had geen luisteraars, want ik zond helemaal niet uit, maar ook al waren ze er niet, ik hield van mijn publiek.


Van 25 tot en met 29 september deed Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Deze laatste ging over hoe iedereen naar je kijkt, wat alleen maar zo lijkt.


Gepost in: faits divers op 2017-10-02

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. Hij werkt aan een nieuwe dichtbundel en roman, maar in het najaar van 2018 verschijnt bij Lebowski eerst een nieuw autobiografisch werk, over leven in het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Combineren mogelijk

Nog stommer dan goede voornemens zijn mensen die zeggen dat goede voornemens stom zijn. Zo ook is nog saaier dan Twitter zelf: mensen die op Twitter gaan roepen hoe saai Twitter is. Technisch gesproken kun je me 's nachts wakker maken voor een portie Zweedse balletjes van IKEA, maar het hoéft echt niet, want ik vind ze niet te nassen, maar ga ze dus ook niet steeds bestellen om vervolgens te verzuchten hoe smerig die kutballen zijn, want dat wist ik al. Met excuses voor mijn expliciete taal, maar zo staat het op de zak: K.Ö.T.T.B.U.L.L.A.R.  


Homo's en honden

"Ik heb homo’s in mijn naaste omgeving’’, had zevenvoudig Oranje-international en oud-speler van ADO en Feyenoord Ruben Schaken gezegd, in een poging te benadrukken geen homofoob te zijn. Gek genoeg is het zo dat hoe krachtiger je beweert geen homofoob te zijn, hoe meer het lijkt dat je het bent.
recente posts

Worst

Worst

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-19 in: current affairs
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Taal

Taal

Sabine van den Berg
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Waarheid

Waarheid

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-18 in: current affairs