Prins Harry

Prins Harry

Erik Jan Harmens

Vandaag kreeg ik een Telegraaf Nieuwsflash op mijn telefoon: Prins Harry gaat trouwen met Meghan Markle. Een pijnscheut met de kracht van een koortsstuip joeg door mijn lichaam, omdat ik net als miljoenen zo niet miljarden anderen verliefd ben op Meghan Markle.

Nou ja, verliefd, ik ken Meghan Markle natuurlijk helemaal niet. Van Dale definieert liefde als ‘warme gevoelens van genegenheid’ en genegenheid is ‘oprechte en warme belangstelling’, steeds komt in die definities het woord ‘warm’ terug en hoe graag ik ook zou willen, ik kan het contact tussen Meghan Markle en mijzelf met geen mogelijkheid warm noemen.

Al zat ze vanochtend op de rand van mijn bed, overigens helemaal aangekleed, ze droeg onder andere een door haar weer hip gemaakte kokerrok. Meghan schudde me glimlachend wakker zoals alleen zij dat kan. Ze sprak mijn naam uit, wel een beetje met een Amerikaans accent maar à la, en evaporeerde. Dat ze in lucht was opgegaan betekende dat het tijd was om op te staan.

Morgenochtend zit Meghan Markle trouwens niet op mijn bed, want ze gaat dus trouwen met Prins Harry, die vieze vuile loser met z’n baard. Twaalf jaar geleden verscheen Prins Harry, toen nog zonder baard, op een gekostumeerd feest in nazi-uniform, compleet met Wehrmacht-insigne en een rode armband met swastika. Maar hé, we zijn allemaal wel eens in nazi-uniform met Wehrmacht-insigne en swastika-armband op een gekostumeerd feest verschenen, dat kun je ’m toch niet nadragen, die Prins Harry, Prins Harry… Prins Harry. Een naam die klinkt alsof hij is verkozen op de 11de van de 11de.

Er was overigens nog een primeur over zijn 36-jarige aanstaande, De Telegraaf schreef: ‘Prins Harry was niet de eerste man in Meghan Markles leven’. Net goed, dacht ik, treedt-ie in het huwelijk met een afgelikte boterham.

 

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij VPRO's Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over die vieze vuile loser Prins Harry en zijn Meghan. 


Gepost in: current affairs op 2017-11-28

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. Hij werkt aan een nieuwe dichtbundel en roman, maar in het najaar van 2018 verschijnt bij Lebowski eerst een nieuw autobiografisch werk, over leven in het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Combineren mogelijk

Nog stommer dan goede voornemens zijn mensen die zeggen dat goede voornemens stom zijn. Zo ook is nog saaier dan Twitter zelf: mensen die op Twitter gaan roepen hoe saai Twitter is. Technisch gesproken kun je me 's nachts wakker maken voor een portie Zweedse balletjes van IKEA, maar het hoéft echt niet, want ik vind ze niet te nassen, maar ga ze dus ook niet steeds bestellen om vervolgens te verzuchten hoe smerig die kutballen zijn, want dat wist ik al. Met excuses voor mijn expliciete taal, maar zo staat het op de zak: K.Ö.T.T.B.U.L.L.A.R.  


Homo's en honden

"Ik heb homo’s in mijn naaste omgeving’’, had zevenvoudig Oranje-international en oud-speler van ADO en Feyenoord Ruben Schaken gezegd, in een poging te benadrukken geen homofoob te zijn. Gek genoeg is het zo dat hoe krachtiger je beweert geen homofoob te zijn, hoe meer het lijkt dat je het bent.
recente posts

Na Kenia

Na Kenia

Elke Geurts
Gepost op: 2018-01-22 in: faits divers
Worst

Worst

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-19 in: current affairs
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Taal

Taal

Sabine van den Berg
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers