Prins Harry

Prins Harry

Erik Jan Harmens

Vandaag kreeg ik een Telegraaf Nieuwsflash op mijn telefoon: Prins Harry gaat trouwen met Meghan Markle. Een pijnscheut met de kracht van een koortsstuip joeg door mijn lichaam, omdat ik net als miljoenen zo niet miljarden anderen verliefd ben op Meghan Markle.

Nou ja, verliefd, ik ken Meghan Markle natuurlijk helemaal niet. Van Dale definieert liefde als ‘warme gevoelens van genegenheid’ en genegenheid is ‘oprechte en warme belangstelling’, steeds komt in die definities het woord ‘warm’ terug en hoe graag ik ook zou willen, ik kan het contact tussen Meghan Markle en mijzelf met geen mogelijkheid warm noemen.

Al zat ze vanochtend op de rand van mijn bed, overigens helemaal aangekleed, ze droeg onder andere een door haar weer hip gemaakte kokerrok. Meghan schudde me glimlachend wakker zoals alleen zij dat kan. Ze sprak mijn naam uit, wel een beetje met een Amerikaans accent maar à la, en evaporeerde. Dat ze in lucht was opgegaan betekende dat het tijd was om op te staan.

Morgenochtend zit Meghan Markle trouwens niet op mijn bed, want ze gaat dus trouwen met Prins Harry, die vieze vuile loser met z’n baard. Twaalf jaar geleden verscheen Prins Harry, toen nog zonder baard, op een gekostumeerd feest in nazi-uniform, compleet met Wehrmacht-insigne en een rode armband met swastika. Maar hé, we zijn allemaal wel eens in nazi-uniform met Wehrmacht-insigne en swastika-armband op een gekostumeerd feest verschenen, dat kun je ’m toch niet nadragen, die Prins Harry, Prins Harry… Prins Harry. Een naam die klinkt alsof hij is verkozen op de 11de van de 11de.

Er was overigens nog een primeur over zijn 36-jarige aanstaande, De Telegraaf schreef: ‘Prins Harry was niet de eerste man in Meghan Markles leven’. Net goed, dacht ik, treedt-ie in het huwelijk met een afgelikte boterham.

 

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij VPRO's Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over die vieze vuile loser Prins Harry en zijn Meghan. 


Gepost in: current affairs op 2017-11-28

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. In augustus 2018 verscheen de opvolger van Hallo muur: Door het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Gedichtendag: lees een voorpublicatie uit de te verschijnen bundel van Erik Jan Harmens

Vandaag gaat de Poëzieweek  (31/1 t/m 6/2) traditiegetrouw van start met Gedichtendag, dus: 'verras collega’s, familie of vrienden met een gedicht, aan de ontbijttafel, op de koffieautomaat, onder je e-mailhandtekening, op een kaartje en natuurlijk op je Facebook, Twitter en Instagram.' Wij laten het dichten aan onze dichters over, en trappen de Poëzieweek af met een voorpublicatie van het gedicht 'Twee keer', uit de in september 2019 bij Lebowski Publishers te verschijnen nieuwe dichtbundel van Erik Jan Harmens, Kom.


Het tegenovergestelde van een lachband

Heel vorige week deed Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Donderdag op vrijdagnacht ging het over slapeloosheid en semantiek.
recente posts

Gepost op: 2019-10-21 in: faits divers
Trash

Trash

Timo Bruijns
Gepost op: 2019-10-18 in: proza
Amateurtoneel

Amateurtoneel

Jonah Falke
Gepost op: 2019-10-17 in: proza