Ouwe viezerik

Ouwe viezerik

Erik Jan Harmens

Twee jaar geleden werd Mick Jagger op het balkon van zijn hotelkamer in Zürich voor het eerst gefotografeerd samen met zijn nieuwe vriendin Melanie. Nu is hij terug in de stad; om te voorkomen dat hij opnieuw het slachtoffer wordt van paparazzi heeft hij zijn balkon vol laten zetten met… struiken.
 

Ze staan er in een aaneengesloten rij en onttrekken de kamer van de Stones-zanger aan het zicht. Er kleeft voor hem wel één nadeel aan: behalve de inkijk is ook zijn uitzicht naar de knoppen.

’s Avonds laat hangjongeren op Amsterdam CS verjagen door muziek uit De Efteling uit de luidsprekers te laten schallen, waaronder het Thema van de Indische Waterlelies, heeft ook één nadeel, namelijk dat ook ik na aankomst naar die kutmuziek moet luisteren.

Mick Jagger is 74, zijn vriendin Melanie 29. 45 jaar leeftijdsverschil maakt niet uit, hoor ik u denken. Liefde overwint alles. Maar als ik nu zou gaan daten met een schattig meisje van 2 zou u dat ongepast vinden, en die Mick komt er gewoon mee weg.

Tegenwoordig ben ik een ladies’ man, maar vroeger toen ik nog wel eens eenzaam was zocht ik op Tinder naar vrouwen van 27. Soms had ik beet, It’s a match! stond er dan op mijn scherm, jij en Destiny vinden elkaar leuk.

Meteen daarna hoorde ik nog eens ‘bwriep’, ten teken dat ik een berichtje had ontvangen. Ik kijken, maar wat bleek: Destiny had onze match alweer opgeheven en met de breuk was ook haar berichtje verdwenen. Wat had ze me geschreven? Zoek iemand van je eigen leeftijd, ouwe viezerik? Was dat haar boodschap? En had ze gelijk? 


Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over struiken op het balkon en de unmatch na de match. 


Gepost in: faits divers op 2017-09-26

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. Hij werkt aan een nieuwe dichtbundel en roman, maar in het najaar van 2018 verschijnt bij Lebowski eerst een nieuw autobiografisch werk, over leven in het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Combineren mogelijk

Nog stommer dan goede voornemens zijn mensen die zeggen dat goede voornemens stom zijn. Zo ook is nog saaier dan Twitter zelf: mensen die op Twitter gaan roepen hoe saai Twitter is. Technisch gesproken kun je me 's nachts wakker maken voor een portie Zweedse balletjes van IKEA, maar het hoéft echt niet, want ik vind ze niet te nassen, maar ga ze dus ook niet steeds bestellen om vervolgens te verzuchten hoe smerig die kutballen zijn, want dat wist ik al. Met excuses voor mijn expliciete taal, maar zo staat het op de zak: K.Ö.T.T.B.U.L.L.A.R.  


Homo's en honden

"Ik heb homo’s in mijn naaste omgeving’’, had zevenvoudig Oranje-international en oud-speler van ADO en Feyenoord Ruben Schaken gezegd, in een poging te benadrukken geen homofoob te zijn. Gek genoeg is het zo dat hoe krachtiger je beweert geen homofoob te zijn, hoe meer het lijkt dat je het bent.
recente posts

Worst

Worst

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-19 in: current affairs
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Taal

Taal

Sabine van den Berg
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Waarheid

Waarheid

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-18 in: current affairs