Marion leest Karen Dionne

Marion leest Karen Dionne

Marion Pauw

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.

Karen Dionne - Dochter van het Moeras

Het thrillergenre is wat mij betreft totaal uitgemolken, maar heel af en toe komt er een schrijver met een echt origineel verhaal. Helena woont in een afgelegen gebied (daar gaan we weer) met haar onstuimige vader en ongelukkige moeder. Op een dag vertelt haar moeder haar dat ze gevangen wordt gehouden en weten ze te ontsnappen. Door de aanwijzingen van Helena wordt haar vader opgepakt. Twintig jaar later ontsnapt haar vader uit de gevangenis en gaat naar haar op zoek. Dit boek is spannend en fascinerend.


Gepost op 2019-01-21

Door Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Eerder verscheen bij Lebowski Publishers Hotel Hartzeer, met Susan Smit.


Ook van Marion Pauw

Marion Pauw vertelt het verhaal achter 'De experimenten'

"Eigenlijk was ik niet van plan om nog fictie te schrijven. Het leek me zinloos: je verzint een plot, werkt dat uit, kapt wat bomen om en zie daar, je hebt een nieuw boek. Ik had niet het idee dat ik nog te vertellen had. Of dat iemand nog zat te wachten op een boek van mij." Marion Pauw vertelt het verhaal achter haar roman De experimenten, en waarom zij het verhaal simpelweg móest schrijven.


Marion leest Jón Kalman Stefánsson

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.
recente posts

Gepost op: 2019-10-21 in: faits divers
Trash

Trash

Timo Bruijns
Gepost op: 2019-10-18 in: proza
Amateurtoneel

Amateurtoneel

Jonah Falke
Gepost op: 2019-10-17 in: proza