If you suck pussy, you'll suck anything

If you suck pussy, you'll suck anything

Erik Jan Harmens

Onderzoek wijst uit dat koffiedrinkers meer kans hebben op een langer leven. Waaróm het zo gezond is, is niet helemaal duidelijk. Koffie zit vol met polyfenolen, chemische verbindingen die mogelijk hartfalen en kanker voorkomen. Wetenschappelijk bewijs voor die claims ontbreekt, wél duidelijk is dat wie koffie drinkt op dat moment niet iets ánders drinkt dat wel bewezen slecht voor je is, zoals frisdrank met suiker.

Zo is ook niet bewezen dat beffen bevorderend is voor je gezondheid, maar terwijl je beft kun je niet roken, en de schadelijke effecten van roken, die zijn wél bewezen.

In de televisieserie The Sopranos gaat op een gegeven moment het gerucht dat de oude maffialeider, Uncle Junior, het bepaald geen straf vindt om zijn vrouw te likken. Hij legt haar uit waarom dit een geheim moet blijven: ‘They think if you suck pussy, you’ll suck anything. It’s a sign of weakness.’

Waar Uncle Junior aan voorbijgaat is dat je ook dominant kunt beffen. Dat ze je hijgend bij de haren grijpt om je de goede kant op te leiden, als een boer die een koppige geit de stal intrekt, maar dat je je dan losschudt en daar beneden je eigen feestje gaat bouwen. Beffen als een baas, noem ik dat.

Ik ben me zo bewust van de schadelijke effecten van roken, dat ik als ik aan een sigaret denk gelijk daarna denk aan de dood. Zodra ik ook maar denk aan inhaleren, denk ik aan mijn laatste adem uitblazen. Zo heb ik er dus helemaal geen zin meer in. Niet in roken, en ook niet in beffen.


Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over beffen als een baas.


Gepost in: proza op 2017-07-12

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. Hij werkt aan een nieuwe dichtbundel en roman, maar in het najaar van 2018 verschijnt bij Lebowski eerst een nieuw autobiografisch werk, over leven in het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Combineren mogelijk

Nog stommer dan goede voornemens zijn mensen die zeggen dat goede voornemens stom zijn. Zo ook is nog saaier dan Twitter zelf: mensen die op Twitter gaan roepen hoe saai Twitter is. Technisch gesproken kun je me 's nachts wakker maken voor een portie Zweedse balletjes van IKEA, maar het hoéft echt niet, want ik vind ze niet te nassen, maar ga ze dus ook niet steeds bestellen om vervolgens te verzuchten hoe smerig die kutballen zijn, want dat wist ik al. Met excuses voor mijn expliciete taal, maar zo staat het op de zak: K.Ö.T.T.B.U.L.L.A.R.  


Homo's en honden

"Ik heb homo’s in mijn naaste omgeving’’, had zevenvoudig Oranje-international en oud-speler van ADO en Feyenoord Ruben Schaken gezegd, in een poging te benadrukken geen homofoob te zijn. Gek genoeg is het zo dat hoe krachtiger je beweert geen homofoob te zijn, hoe meer het lijkt dat je het bent.
recente posts

Worst

Worst

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-19 in: current affairs
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Taal

Taal

Sabine van den Berg
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Waarheid

Waarheid

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-18 in: current affairs