Hoppa Miljuschka

Hoppa Miljuschka

Erik Jan Harmens

Ik las dat na vierenhalf jaar en 1149 afleveringen op 1 juni 2018 een einde komt aan de realityserie Utopia, die dagelijks te zien is op SBS 6. Ik heb nog nooit naar dit programma gekeken en ga dat nu ook niet doen, al is het om één reden jammer dat het uit de lucht gaat, want misschien komt er wel iets voor in de plaats dat ik wel wil zien, liefst een kookprogramma, al heb ik helemaal geen tijd om daarnaar te kijken, want ik moet boeken schrijven. 

Tenzij Klaas Vaak een snippernacht heeft, dan bingewatch ik met liefde 24 Kitchen. Een van mijn favoriete chefs is Mounir Toub, omdat hij de r uitspreekt als een g. Zijn eigen naam wordt ‘Moenieg’, zijn grootste voorbeeld qua koken is zijn ‘moedeg’ en die komt uit ‘Magokko’.

Miljuschka Witzenhausen is leuk omdat ze een keer ‘hoppa’ zei tijdens het bereiden van een stoofschotel en van alle woorden is ‘hoppa’ mijn lievelingswoord.

De stoerste van het stel is James Martin, die pas iets met rabarber klaarmaakte. Het koken gebeurde niet in de keuken, maar aan de rand van de akker waar de plant wordt geoogst, ergens in Yorkshire. Hij vertelde dat ze tot voor kort menselijke ontlasting gebruikten om de rabarber beter te laten groeien, wat een aparte manier is om een vergeten groente te promoten.

Daarna roosterde hij makreel, niet onder de grill maar met een vlammenwerper. In zes tellen was het klaar en naar eigen zeggen smaakte het fantastisch, al zeggen tv-koks dat op het einde altijd. Gastschrijvers bij VPRO Nooit meer slapen slaan zichzelf daarentegen nooit op de borst. Die eindigen hun bijdrage met een hele neutrale zin en nou ja, dan is het klaar. 

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het onder andere over het goostegen van makgeel. 


Gepost in: current affairs op 2017-12-01

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. Hij werkt aan een nieuwe dichtbundel en roman, maar in het najaar van 2018 verschijnt bij Lebowski eerst een nieuw autobiografisch werk, over leven in het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Combineren mogelijk

Nog stommer dan goede voornemens zijn mensen die zeggen dat goede voornemens stom zijn. Zo ook is nog saaier dan Twitter zelf: mensen die op Twitter gaan roepen hoe saai Twitter is. Technisch gesproken kun je me 's nachts wakker maken voor een portie Zweedse balletjes van IKEA, maar het hoéft echt niet, want ik vind ze niet te nassen, maar ga ze dus ook niet steeds bestellen om vervolgens te verzuchten hoe smerig die kutballen zijn, want dat wist ik al. Met excuses voor mijn expliciete taal, maar zo staat het op de zak: K.Ö.T.T.B.U.L.L.A.R.  


Homo's en honden

"Ik heb homo’s in mijn naaste omgeving’’, had zevenvoudig Oranje-international en oud-speler van ADO en Feyenoord Ruben Schaken gezegd, in een poging te benadrukken geen homofoob te zijn. Gek genoeg is het zo dat hoe krachtiger je beweert geen homofoob te zijn, hoe meer het lijkt dat je het bent.
recente posts

Worst

Worst

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-19 in: current affairs
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Taal

Taal

Sabine van den Berg
Gepost op: 2018-01-19 in: faits divers
Waarheid

Waarheid

Jonah Falke
Gepost op: 2018-01-18 in: current affairs