Bobbi en Lous

Bobbi en Lous

Erik Jan Harmens

Het is me vandaag gelukt om op een website niet door te klikken op de kop: ‘Bobbi Eden plast staand’. Ik weet dus niet of Nederlands bekendste pornoster eenmalig staand heeft geplast, of dat vaste prik al dan niet onder de douche doet, of dat wordt verwezen naar een video waarin ze haar op de hurken gezeten tegenspeler eens even lekker tussen de kiezen klatert.

 

Wat ik wel weet is dat sommige vrienden van mij zittend plassen, niet omdat ze dat zelf willen, maar omdat het moet van hun vriendin. De WC-bril kán er vaak niet eens rechtop, hij is zo geconstrueerd dat ie meteen weer naar beneden zakt. Het is als ik daar op bezoek ben nog een hele klus om met een knie de bril omhoog te houden en tegelijkertijd mijn heupen zo te positioneren dat ik in staat ben het grootste deel van mijn plas op het keramiek te laten landen.

Als mijn vriendin mij zou gebieden om zittend te plassen, hoe zou ze dat dan gaan handhaven? Zou ze stiekem aan de deur gaan luisteren? Welke straf zou ze me opleggen als het te hard spettert? En als ik haar oor achter de deur vermoed, kán ik dan nog wel?

Of krijg je hetzelfde ritueel als bij de pisbakken, dat je ’m net uit je broek hebt gehaald en aan weerszijden door twee kerels wordt vergezeld en dat het dan niet meer lukt en dat je voor de vorm afschudt, alsof je net klaar bent, en daarna gespeeld opgelucht je handen wast, waarna je met volle blaas weer aan het tafeltje gaat zitten, tegenover je blind date met d’r Lous Haasdijk-bril.

 

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over staand en zittend plassen.


Gepost in: current affairs op 2017-11-30

Door Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, vier romans, waaronder het succesvolle en autobiografische Hallo muur, en een kinderboek. Op dit moment schrijft hij beschouwingen over een bestaan zonder verdoving en de roes, die worden gepubliceerd in Trouw. In augustus 2018 verscheen de opvolger van Hallo muur: Door het licht.


Ook van Erik Jan Harmens

Gedichtendag: lees een voorpublicatie uit de te verschijnen bundel van Erik Jan Harmens

Vandaag gaat de Poëzieweek  (31/1 t/m 6/2) traditiegetrouw van start met Gedichtendag, dus: 'verras collega’s, familie of vrienden met een gedicht, aan de ontbijttafel, op de koffieautomaat, onder je e-mailhandtekening, op een kaartje en natuurlijk op je Facebook, Twitter en Instagram.' Wij laten het dichten aan onze dichters over, en trappen de Poëzieweek af met een voorpublicatie van het gedicht 'Twee keer', uit de in september 2019 bij Lebowski Publishers te verschijnen nieuwe dichtbundel van Erik Jan Harmens, Kom.


Het tegenovergestelde van een lachband

Heel vorige week deed Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Donderdag op vrijdagnacht ging het over slapeloosheid en semantiek.
recente posts

Gepost op: 2019-10-21 in: faits divers
Trash

Trash

Timo Bruijns
Gepost op: 2019-10-18 in: proza
Amateurtoneel

Amateurtoneel

Jonah Falke
Gepost op: 2019-10-17 in: proza