Zoeken
Het veld van Eden
Met de orgasmes die tijdens en na de match uit de broekspijpen van Jan Mulder stroomden, had publieksopwarmer en gediplomeerd kok Joost Van Hyfte een middelgroot derdewereldland van pannenkoeken kunnen voorzien. 

Het veld van Eden

Gepubliceerd op 27 juni, 2016 om 00:00, aangepast op 27 januari, 2017 om 00:00

In de derde wereld gebruiken ze spermatozoïden in plaats van melk om pannenkoeken te bakken, en Joost Van Hyfte is een kok die couleur locale hoog in het vaandel heeft. De euforie waarmee Jan Mulder de tv-studio vulde was terecht groot, en achter gevels in heel het land zal de prestatie van de Duivels tegen Hongarije ervoor gezorgd hebben dat later aan talloze jongens en meisjes verteld zal worden dat ze verwekt werden op die dolle 26ste juni. En waarom ze Eden werden genoemd. Man van de match Eden Hazard verklaarde na afloop dat een feestje wel gepermitteerd was. Dus ik met de Lebowski-helikopter naar Toulouse. Hazard had ’m al behoorlijk om toen ik binnenkwam.

 

LEBOWSKI BLOG: Eden, je bent ontploft!
EDEN HAZARD: Haha, ja, boem!
LB: Eindelijk heb je als Rode Duivel alles laten zien waarvan iedereen wel wist dat je ’t in je had, maar we zagen ’t er nooit uit komen. Hoe komt dat zo ineens?
HAZARD: Scrabble voor de wedstrijd.
LB: Sorry, ik dacht even dat je ‘Scrabble’ zei.
HAZARD: Ja, dat zei ik. Ik zeg niet veel, maar áls ik iets zeg zeg ik ‘Scrabble’. Ik heb natuurlijk liever seks voor de wedstrijd, maar dat mocht nooit van de coach. Voor deze wedstrijd zijn we tot een compromis gekomen: scrabble rond het thema seksualiteit. Op een gegeven moment scoorde ik 34 punten met het woord ‘goedeleliekens’.
LB: Eigennamen mogen toch niet bij Scrabble?
HAZARD: Hey, ik ben Eden Hazard, met zo’n eigennaam mag je gerust een andere eigennaam leggen. En Goedele Liekens is trouwens meer een begrip dan een naam.
LB: Zou ze jou kunnen krijgen?
HAZARD: Liekens? Goh, ze heeft natuurlijk dat balkon waarop Nainggolan gerust een sigaret zou kunnen roken. Maar zou jij seks willen met een seksuologe?
LB: In deze fase van mijn leven zou ik allang blij zijn als ik seks kon hebben met een dode mus. Maar hoe ik ook onder de dakgoot bivakkeer, een mus valt er niet uit.
HAZARD: Heb jij een dakgoot aan je huis?
LB: Ja. Jij niet?
HAZARD: Nee. Ik weet precies hoe dat gaat met zo’n goot. Je zit daar twee keer in en dan hangt dat ding daar.
LB: Dat klinkt mij bekend in de oren…
HAZARD: Ik sprak vrij naar Herman Finkers.
LB: Jij kent Herman Finkers?
HAZARD: Niet echt, maar als ik wat gedronken heb spreek ik zodanig bevrijd dat ik blijkbaar vrij naar onder andere Herman Finkers spreek. Soms spreek ik zelfs vrij naar jou, maar dan moet ik wel compléét bezopen zijn.
LB: Mag ik je een exemplaar schenken van mijn laatste roman, die je waarschijnlijk ook niet kent?
HAZARD: Ik parafraseer er hele lappen uit, maar verder heb ik er nog nooit van gehoord. Wil je ’m voor me signeren?

 

Voor Eden,
Al mijn leugens zijn wensen.
(Vrij naar Wilco.)

Auteurs
Auteur: Tim Foncke

Ex-komiek Tim Foncke (Aalst, 1978) schreef De geachten (briefroman) en Het leven is goed als je niet deelneemt (verzamelde brieven 2009-2011). Naar aanleiding van enkele brieven werd hij in 2013 veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij werkt als tekstschrijver voor diverse tv-programma's.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: