Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

Gevangenis

Gevangenis

Sabine van den Berg

Eén van de plaatsen die het meeste indruk op mij maakte toen wij anderhalf jaar geleden voor het eerst het terrein verkenden, was het langgerekte gebouwtje tussen Vleugel E en het Noorderveld. Mijn zoon probeerde of de deur open kon, en ja. We zagen een naargeestige gang met groen uitgeslagen muren, het rook er naar vocht en verrotting, er groeide klimop langs het plafond.


Woensdag is de Proof Party van HOOL, de spijkerharde roman van de Duitse debutant Philipp Winkler over een jonge hooligan. Hier lees je alvast een fragment (en leggen we uit hoe je bij de presentatie kunt zijn). De vertaling is van Anne Folkertsma en Izaak Hilhorst.


Over mij

Over mij

Elke Geurts

“Hoe vind jij het gaan?” vraagt de mevrouw die ons helpt bij het proces.

Na drie maanden zitten we hier weer. In die tijd is er veel gebeurd, maar we zijn nu tenminste weer op een punt dat we af en toe met het gezin eten en samen een wijntje drinken. Een voorzichtig contact. Méér dan alleen die autocue voor gescheiden ouders. 


Meest gelezen

Gepost op: 2017-04-25 in: proza
Gepost op: 2017-04-25 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Song

Song

Martijn Teerlinck
Gepost op: 2017-04-25 in: poëzie
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Vlek

Vlek

Jonah Falke
Gepost op: 2017-04-20 in: proza
Eindpunt IJburg

Eindpunt IJburg

Elke Geurts
Gepost op: 2017-04-19 in: proza
Gepost op: 2017-04-18 in: proza