Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

Boekenbal

Boekenbal

Erik Jan Harmens

Ik was een keer zo dronken op het Boekenbal dat ik minutenlang bovenaan de trap in de Stadsschouwburg vervaarlijk van achteren naar voren stond te wiebelen. Iemand vertelde me later dat ik voortdurend het liedje ‘manamana’ uit de Muppet Show neuriede. Dat kan kloppen, die melodie komt regelmatig bij me boven en áls dat gebeurt moét ik meeneuriën.


Heimweejihadist

Heimweejihadist

Erik Jan Harmens

De 29-jarige Victor Droste sloot zich vier jaar geleden aan bij de rebellen in Syrië. Droste komt uit Heeten, een dorpje in Salland. Tussen het vechten door schrijft de voormalige postbode op Facebook niet alleen over de heilige strijd, hij plaatst ook regelmatig foto’s uit Nederland, laatst nog van een Sallands beekje. In De Telegraaf zei Droste zijn moeder te missen. ‘En Salland,’ voegde hij toe. ‘Ik vond het altijd heerlijk om er met de fiets op uit te trekken. Hier in Syrië lukt dat niet. Het is tóch oorlogsgebied.’ 
 


Het feest duurde te lang; moe van alle stemmen die iets te opgewonden klonken, van de drank, die iets te makkelijk voorhanden was, dacht ik: ik wil even alleen zijn, en om – al was het maar voor even – te ontsnappen aan de glimlachjes die je aan de piano vastprikten of aan vragen die je onrustig in je stoel deden schuiven, liep ik naar buiten om naar de oceaan te kijken. 


Meest gelezen

Gepost op: 2017-03-25 in: proza
Gepost op: 2017-03-25 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Song

Song

Martijn Teerlinck
Gepost op: 2017-03-25 in: poëzie
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Ik ga voor nul

Ik ga voor nul

Erik Jan Harmens
Gepost op: 2017-03-23 in: proza
Napoleon

Napoleon

Jonah Falke
Gepost op: 2017-03-22 in: proza
Gepost op: 2017-03-22 in: faits divers
Minieme meerderheid

Minieme meerderheid

Erik Jan Harmens
Gepost op: 2017-03-22 in: proza