Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

Een jaar lang hing er hier een A-4’tje met een spreuk aan de muur, opgeschreven door de twaalfjarige in prachtige letters: ‘Hope is the only thing stronger than fear.’ Al die tijd vond ik dat dat heel mooi en waar was. Ik hield me eraan vast. Tot een journaliste er laatst naar keek en op lijzige toon zei dat hoop alleen maar ellende met zich meebracht.


Scheren in ruil voor lezen

Scheren in ruil voor lezen

Sabine van den Berg

Een onweerstaanbare geur dringt mijn neus in, en niet alleen in die van mij ook in die van mijn vriendin en haar moeder die speciaal vanuit Amsterdam naar de open dag in De Biotoop zijn gekomen. Als slaapwandelaars lopen we de gang van vleugel B in, onze neusvleugels gespreid, snuffelend drijvend op het geurspoor. Een vleug heeft zijn haken in onze neus geslagen en trekt ons naar zich toe, er is niet aan te ontkomen, we moeten erheen, hoe sterker de lucht, des te onrustiger worden we: wáár ruikt het zo lekker? Wát is het? Ik watertand ervan en ik neem mij voor er mijn tanden in te zetten zodra ik kan.


Verveling

Verveling

Jonah Falke

Toen we in de vrieskou op zoek waren naar een Japans restaurant in Den Bosch begon mijn geliefde te bloeden. We liepen over een guur bedrijventerrein en ik vroeg haar: ‘Wat voel je?’

‘Dat het lekt!’

‘Kan bloed bevriezen?’

‘Geen idee, volgens mij wel.’


Meest gelezen

De Walrus herzien

De Walrus herzien

Bregje Bleeker
Gepost op: 2017-12-11 in: current affairs
Loslaten

Loslaten

Elke Geurts
Gepost op: 2017-12-11 in: faits divers

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Gepost op: 2017-12-11
Young

Young

Saskia Noort
Gepost op: 2017-12-11
Poison

Poison

Saskia Noort
Gepost op: 2017-12-11
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Gepost op: 2017-12-05 in: current affairs
Homo's en honden

Homo's en honden

Erik Jan Harmens
Gepost op: 2017-12-04 in: current affairs