Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

Trio

Trio

Jonah Falke

Met een vriend die op wereldreis vertrekt lunchte ik in de foyer van stadsschouwburg De Vereeniging in Nijmegen. Reizen is ook een vorm van vluchten, want hij was niet gegaan als zijn vriendin nog bij hem was.


Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws, maar wel vrij onbelangrijk nieuws.
Vandaag: hoe kunnen mensen beter omgaan met stress en zo een burn-out voorkomen? Psychomotorisch therapeut Niels Goudswaard vertelt.


IK HEB GELEEFD. Lebowski-auteur Annemarie Haverkamp praat voor het AD met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Deze week is een van de oudste dj's van Nederland aan het woord: Bob van Huët (88). 


Meest gelezen

Gepost op: 2018-12-06 in: faits divers
Gepost op: 2018-12-06 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Gepost op: 2018-12-06
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

De Lamp

De Lamp

Mick Johan
Gepost op: 2018-11-30 in: current affairs
The Birth of Hitler

The Birth of Hitler

Jonah Falke
Gepost op: 2018-11-29 in: faits divers