Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

Dagboek

Dagboek

Ivo Victoria

Aan het eind van zijn leven gaf Franz Kafka zijn beste vriend Max Brod de opdracht om al zijn manuscripten, dagboeken en notities onmiddellijk na zijn dood ongelezen te verbranden. Brod negeerde dit verzoek, zoals we nu weten. Als hij dat niet had gedaan, hadden wij nooit van Kafka gehoord. Dat was jammer geweest voor ons, maar Kafka was natuurlijk wel de baas over zijn eigen leven en dus ben ik geneigd om Max Brod een onbetrouwbaar sujet te vinden.


Pierewiet. Pierewiet. Het lied met pierewiet gaat over een merel in de lente. Dat mag best, nu de lente in het jasje van de herfst is gaan wonen. Samuel heeft geregeld muziektherapie en voor woorden als pierewiet, zeker bij herhaling uitgesproken, kun je hem wakker maken. Mooie, grappige klank. De herhaling van de ie, de rollende r. Hij lacht uitbundig bij een gezongen pierewiet. Nog een keer, dat refrein. En nog eens.
 


#hetoo

#hetoo

Ivo Victoria

Soms wanneer we Just Dance! spelen op de Wii, of ik zie je vanuit het raam hoelahoepen op de stoep, schrik ik van hoe je heupen bewegen. Nog niet zo lang geleden tikte ik je straffeloos op de bips nadat ik je luier had verschoond, en deze zomer kwam je opeens in bikini met een reusachtige roze opblaasflamingo uit de rivier, weet je nog, en het zonlicht viel op een bepaalde manier door de bladeren van de bomen, en ik vernauwde de ogen en plots was je twintig en bloedmooi. Die foto kreeg heel veel hartjes op Instagram, ik heb het je laten zien. Vandaag heb ik hem weggehaald.


Meest gelezen

Loslaten

Loslaten

Elke Geurts
Gepost op: 2017-10-19 in: faits divers

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Young

Young

Saskia Noort
Gepost op: 2017-10-19
Poison

Poison

Saskia Noort
Gepost op: 2017-10-19
Pub

Pub

Saskia Noort
Gepost op: 2017-10-19
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Rabot

Rabot

Jonah Falke
Gepost op: 2017-10-17 in: proza
Bert H.

Bert H.

Ivo Victoria
Gepost op: 2017-10-17 in: current affairs
Normaal

Normaal

Elke Geurts
Gepost op: 2017-10-16 in: faits divers
Zware jongen

Zware jongen

Sabine van den Berg
Gepost op: 2017-10-12 in: proza