Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

De Boekenweek van 2019 met het thema De moeder de vrouw, komt er bijna aan! Vele schrijvers van Lebowski bevinden zich verspreid over het hele land om je te ontmoeten of je boek te signeren. Johan Fretz is druk bezig met zijn 'toritour'en bevindt zich deze week overal en nergens, grote kans dus dat 'ie ook bij jou in de buurt is. Liever een poëzieworkshop? Daar kan Erik Jan Harmens je van voorzien, komende dinsdag in de Kennemer Boekhandel in Haarlem. Verder spreken Robert Vuijsje, Roxane van Iperen, Antoinette Beumer en Annemarie Haverkamp over hun recent verschenen werk, en zijn er nog genoeg andere gesprekken, lezingen en interviews om je de komende week in ieder geval niet te hoeven vervelen.


Steven de Jong beschrijft de mensen die voor het hekje komen. Sommigen voor het eerst, anderen voor de zoveelste keer. Waar ging het mis? 


Het boekenpanel van DWDD koos De parade van Dave Eggers als één van de vier beste boeken van maart 2019! Om dat te vieren plaatsen we hier twee mooie hoofdstukken uit het boek. Lekker lezen.


Meest gelezen

Gepost op: 2019-03-22 in: faits divers
Gepost op: 2019-03-22 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Gepost op: 2019-03-22
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Gepost op: 2019-03-21 in: poëzie
Fernweh

Fernweh

Jonah Falke
Gepost op: 2019-03-21 in: faits divers
Gepost op: 2019-03-20 in: current affairs