Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

‘Ik vind het hier stom, want ik ben al tien! Ik kan best alleen thuis blijven.’ Voor me staat een jongetje met demonstratief over elkaar gekruiste armen.
‘Ze zouden hier een vette Xbox moeten neerzetten en een vette tv, of iedereen een Ipad moeten geven,’ zegt hij.
Dit ventje heeft pech. Bij de buitenschoolse opvang die sinds anderhalf jaar in De Biotoop is gevestigd, wordt er bewust niet gegamed.


Laatbloeier

Laatbloeier

Jonah Falke

Ik ga een paar dagen terug naar de Achterhoek. Er zijn daar op dit moment meer zieken dan ooit tevoren. Ze worden allemaal behandeld door hetzelfde ziekenhuis. Mijn geliefde zei: ‘Daarom ga je zeker terug, om het verval onder ogen te zien en erover te schrijven.’ Ik hoopte dat ze ongelijk had of te cynisch was. Er is eerst de poging tot medeleven, dan misschien een verhaal, maar soms is de volgorde inderdaad omgekeerd.


De komende tijd gaat Lebowski, in samenwerking met ArtEZ Creative Writing, in rap tempo 11 jonge schrijvers op u afvuren. Iedere week een. Wat ze kenmerkt is talent, veelzijdigheid en een frisse blik. Elke woensdag wordt van een van de schrijvers uit de selectie poëzie, een kort verhaal of een essay op de stip gelegd. Nog ongepubliceerd, dus u krijgt telkens een primeur!

Willemijn Kranendonk is de negende schrijver van De Selectie, eentje die niet terugschrikt voor bloed, milieubescherming of een paar tepels in haar gedichten. tussen januari en april, mei en Huid zijn afkomstig uit een langere serie over vrouw-zijn, seksualiteit en je plek in de wereld vinden waar Willemijn aan werkt, genaamd Spullen en lichamen
 


Meest gelezen

Gepost op: 2018-06-22 in: faits divers
Gepost op: 2018-06-22 in: faits divers
Gepost op: 2018-06-22 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Gepost op: 2018-06-22
Young

Young

Saskia Noort
Gepost op: 2018-06-22
Poison

Poison

Saskia Noort
Gepost op: 2018-06-22
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Gepost op: 2018-06-19 in: faits divers
Gepost op: 2018-06-15 in: faits divers