Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

Twee jaar geleden stierf onze grote vriend en auteur Thé Lau. In de weken voor zijn dood werkte hij nog aan een verhalenbundel, De grote vakantie, die postuum verscheen. Een verzameling ontroerende, bijtende, melancholische verhalen over afscheid en verlies. Het laatste verhaal van de bundel heet ‘Ansicht uit de eeuwigheid’. Het is gericht aan zijn vrouw Marijke.


Ze kleedde zich uit voor de gynaecoloog, de vrouw ging met een eendenbek bij mijn vriendin naar binnen. Het instrument was een beetje warm gemaakt, vertelde ze, dat was aangenaam. Ik vroeg of ze zich had geschaamd tijdens het inbrengen van het spiraaltje. Dat was niet het geval. Wel had mijn vriendin de dokter gevraagd: ‘Stinkt het weleens, bij vrouwen tussen de benen?’
 


Mick Johan is auteur van Totemdier Arafat en schrijft over zijn leven als kersverse 'expatwife' in Japan. Vandaag het zesde deel.


Meest gelezen

Gepost op: 2017-06-23 in: proza
Gepost op: 2017-06-23 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Song

Song

Martijn Teerlinck
Gepost op: 2017-06-23 in: poëzie
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Gepost op: 2017-06-21 in: faits divers
Gepost op: 2017-06-19 in: poëzie
Juiste oplossing

Juiste oplossing

Elke Geurts
Gepost op: 2017-06-19 in: proza
Roze bh

Roze bh

Sabine van den Berg
Gepost op: 2017-06-16 in: faits divers