Lebowski Blog
Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

Iedere dinsdag zoekt auteur Cor de Jong de connectie tussen popmuziek en literatuur. Vandaag deel 24, over David Bowie en George Orwell.
*


Griekse kust

Griekse kust

Jonah Falke

Afgelopen maart bezochten mijn vader en ik een aantal kustplaatsen in de buurt van Athene. We kregen een toer van een Griekse bekende. Het was erg vredig aan het strand. De bankencrisis leek even ver weg; er gebeurde niet veel. Mensen met zonnebrillen hingen in strandstoelen en filosofeerden wat.  


Iedere dinsdag zoekt auteur Cor de Jong de connectie tussen popmuziek en literatuur. Vandaag deel 23, over Melanie en A.A. Milne.

*

Winnie the Pooh, wie kent hem niet? De wereldberoemde beer is met afstand de bekendste creatie van A.A. Milne (1882-1956). Milne, tot dan toe vooral bekend als toneelschrijver, begon met het schrijven voor kinderen na de geboorte van zijn zoon Christopher Robin Milne, in 1920. Het zijn de jaren kort na de Eerste Wereldoorlog, waarin Milne als officier aan het front verbleef.


Meest gelezen

Gepost op: 2018-08-14 in: faits divers
Gepost op: 2018-08-14 in: faits divers
Gepost op: 2018-08-14 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Gepost op: 2018-08-14
Young

Young

Saskia Noort
Gepost op: 2018-08-14
Poison

Poison

Saskia Noort
Gepost op: 2018-08-14
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Gepost op: 2018-08-02 in: faits divers
Gepost op: 2018-08-01 in: faits divers
Ram

Ram

Jonah Falke
Gepost op: 2018-07-26 in: faits divers