Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

‘Terug in andermans tijd’, heet het nieuwe project van fotograaf Rick Rindertsma. Dat klinkt onschuldiger dan het is. Rick struint rommelmarkten af, koopt oude camera’s op en ontwikkelt de vergeten rolletjes. Persoonlijke kiekjes die onder het mom van kunst opeens publiek worden.


Schrijfster Sabine van den Berg woont in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop in Haren. Om de week, op vrijdag, verschijnen haar Berichten uit de Biotoop voortaan bij ons. Op de andere vrijdagen plaatst ze poëzie op het Lebowski Blog. Nog niet eerder publiceerde ze gedichten. Een primeur dus! 

 

 


Masker

Masker

Jonah Falke

Gister kwam het kwaad van onder. In de avond liep er een schreeuwende man op blote voeten en met een skelettenmasker op door de verlaten winkelstraat. Het schemerde, en het grofvuil stond buiten. De man gooide vuilniszakken door de lucht en sloeg met zijn vuisten op winkelruiten. Iemand schreeuwde dat hij normaal moest doen. Hij keek naar de man die hem tot orde riep en trapte met zijn blote voeten tegen een elektriciteit-kastje. Het leek hem geen pijn te doen. De andere man bleef op een afstand staan kijken.


Meest gelezen

De Walrus herzien

De Walrus herzien

Bregje Bleeker
Gepost op: 2018-02-23 in: current affairs

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Gepost op: 2018-02-23
Young

Young

Saskia Noort
Gepost op: 2018-02-23
Poison

Poison

Saskia Noort
Gepost op: 2018-02-23
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Gepost op: 2018-02-20 in: faits divers
Gepost op: 2018-02-19 in: current affairs
Zingen en slakken

Zingen en slakken

Sabine van den Berg
Gepost op: 2018-02-16