Slide background
Slide background
PROZAverhalen en romanfragmenten
Slide background
POËZIEgedichten en duetten
Slide background
NON-FICTIEmedia, politiek & wetenschap
Slide background
FAITS DIVERSvan alles & nog wat
Slide background
STUFF IN ENGLISHread it here

Featured posts

In september werd er door Lebowski een benefietmidddag voor Monique Burger georganiseerd waarbij Lebowski-auteurs De Nieuwe Boekhandel overnamen. Aan het einde van het programma vond er een veiling plaats. Tijdens die veilig werd er onder andere een column van Jonah Falke geveild, waarin de koper de hoofdrol zou spelen. Manuela Klerkx kocht de column en nodigde hem onlangs uit voor een bezoek aan Museum Jan Cunen in Oss waar ze verantwoordelijk is voor pr en communicatie.


Braadworst

Braadworst

Elke Geurts

Elke Geurts schrijft vanaf nu elke week voor De Limburger hoe zij het goede leven probeert te leven en hoe haar afkomst dat beïnvloedt.


Iedere week bespreekt Cor de Jong de relatie tussen pop en literatuur. Deze week deel 80 (!) met Iron Maiden en Aldous Huxley.


Meest gelezen

Gepost op: 2019-11-21 in: proza
Gepost op: 2019-11-21 in: proza
Voorpublicatie 'KOM'

Voorpublicatie 'KOM'

Erik Jan Harmens
Gepost op: 2019-11-21 in: poëzie

Lebowski @Twitter

Welkom op ons blog

Als je geïnteresseerd bent in nog niet gepubliceerde verhalen en gedichten, literaire herontdekkingen en verborgen parels, kunst en vormgeving, current affairs en faits divers, dan ben je op dit blog op de goede plaats.

Op dit blog zullen dagelijks verhalen en gedichten, speeches en columns, essays en overpeinzingen gepubliceerd worden van auteurs die door Lebowski worden uitgegeven – hoewel we uiteraard openstaan voor bijdragen van de rest van de wereld.

Als je geïnteresseerd bent in verhalen uit Berlijn van Karolien Berkvens, in de speech van Erik Jan Harmens tijdens de presentatie van “Brieven uit Genua” van Ilja Leonard Pfeijffer, in de totstandkoming van de covers die Dog & Pony voor Lebowski maakt, in verhalen over kunst, muziek en actualiteit, of nieuw werk van onze dichters, dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tenzij je snel teleurgesteld bent, want dan zal dit blog opnieuw een teleurstelling voor je zijn.

We wensen je veel leesplezier.

Team Lebowski

Lebowski Nieuwsbrief

Stuff in English

Gepost op: 2019-11-21
Een dagelijks ververst blog vol nieuwe verhalen en gedichten, en beschouwingen en bespiegelingen over kunst, literatuur en politiek.

Featured posts continued

Gepost op: 2019-11-18 in: proza
Autoriteiten

Autoriteiten

Jonah Falke
Gepost op: 2019-11-14 in: proza