Zoeken
Anja Sicking treedt op bij Waag met haar roman 'De visionair'
Op 9 september van 20:00 tot 22:00
Event

Anja Sicking treedt op bij Waag met haar roman 'De visionair'

Waag presenteert drie schrijvers: ze gaan met elkaar in gesprek over hun nieuwste werk. Anja Sicking zal spreken over haar in januari 2022 te verschijnen De visionair. Ook Ellen de Bruin spreekt over haar Kraaien in het paradijs (Prometheus) en Berthe Spoelstra over Zwerm (Van Oorschot). Samen spreken ze over de rol van fictie in het verbeelden van de toekomst. Welke sociale en culturele impact heeft technologie in onze nabije toekomst en hoe bang zijn we daarvoor?

Schrijvers zijn als geen ander in staat te speculeren over de toekomst en onze gedroomde- en gevreesde toekomsten te verbeelden. Met steun van het Letterenfonds en de Schrijverscentrale nodigt Waag daarom drie schrijvers uit, die met hun nieuwste boeken onderzoek doen naar de toekomst en de rol van technologie. Zij zullen elkaar interviewen over de kracht van fictie en verbeelding, en de toekomsten die we kunnen wensen en verwachten.

Dit evenement is uitverkocht. Een registratie van de avond zal later gedeeld worden. Meer informatie op de website van Waag.


Over De visionair – Anja Sicking (januari 2022)

Voor de getraumatiseerde Roemer is zijn verstand een veilige haven om niet geconfronteerd te worden met zijn emoties. Gesitueerd in een nabije toekomst leeft hij in een wereld waarin alles meetbaar is en het humane wordt bedreigd. De mens weet en manipuleert alles en toch wordt het handelen ondergronds nog altijd bepaald door ongrijpbaar, woekerend gevoel. Ondanks alle technologie laat de ziel van de mens zich niet aantasten. Of lijkt dat maar zo? De technocratische maatschappij drijft Roemer steeds verder af naar een onmenselijke leegte. De visionair is een futuristisch coming-of-age over de balans tussen ziel en zaak, techniek en ethiek. 

Anja Sicking debuteerde in 2000 met Het Keuriskwartet (Geertjan Lubberhuizenprijs). De stomme zonde werd in het Duits, Engels en Turks vertaald. In 2016 verscheen haar vierde roman Ferrari's in de hemel

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: