Zoeken
Blog
Warme zomer

Warme zomer

De zon verzamelt vrouwenhuid berooft de blikken van geluid versmelt me met de rok omhoog verblindt het hart ontvlamt het oog Lees meer »

NOG (om luid op te lezen)

NOG (om luid op te lezen)

Sommigen zeggen dat het allemaal veranderde op een donderdag. Lees meer »

Moedervlekken (fragment)

Moedervlekken (fragment)

Kadoke wil aanbellen, maar het gras doet hem aarzelen. Hij pakt de tuinslang en begint de voortuin water te geven, de bomen, de planten, het gazon. De nadruk ligt op de derde lettergreep, het is Kadoké, maar als mensen zijn naam verkeerd uitspreken corrigeert hij hen niet. Wat is een naam? Hooguit een geschiedenis waartoe je je moet verhouden. Ze mogen hem ook ‘dokter’ noemen. Lees meer »

De onzichtbaren

De onzichtbaren

Hij is bijna onzichtbaar, maar nog niet helemaal. Hij had het wel geprobeerd.  Lees meer »

Twee gedichten

Twee gedichten

Op weg (voor Leonard Nolens) ze hebben me gewaarschuwd want ze weten hoeveel belang ik eraan hecht dat iedereen de kant op loopt die hij zegt te zullen lopen Lees meer »

Nooit dezelfde rivier

Nooit dezelfde rivier

Hij stond op de hoge duikplank, ik zag hoe hij heel hard niet naar beneden keek. Op weg naar huis sloeg de soldaat van nummer twee hem alsnog met zijn knoet. Even later had die soldaat ook bloed. Lees meer »

Alles nur ein Spiel

Alles nur ein Spiel

Laat Brecht het niet horen, maar ik heb me drie uur lang totaal laten meeslepen door Die Dreigroschenoper. Ik zat in de loge van het Theater am Schiffbauerdamm en waande me in de Weimarrepubliek. Lees meer »

Terug naar de Wunderkammer

Terug naar de Wunderkammer

Toen ik tien was, was het pronkstuk van mijn jongenskamer een echte tijgerschedel. Het verhaal hoe die schedel in het bezit van onze familie is gekomen, maakte hem alleen maar mooier.  Lees meer »

« 1 ... 169 170 171 »
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: