ACTUEEL

NIEUWS

Ruben Terlou naar Lebowski Publishers

Ruben Terlou naar Lebowski Publishers

Ruben Terlou

GEPLAATST OP 21-03-2016 IN NIEUWS


Lebowski Publishers verwelkomt documentairemaker, fotograaf en arts Ruben Terlou (1985) als nieuwe aanwinst in het non-fictiefonds onder leiding van Floor Zijlstra. Het is de bedoeling dat eind 2017 een boek van zijn hand verschijnt.

Ruben Terlou werd onlangs bekend door de zesdelige VPRO-documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’, die hij samen met regisseur Maaik Krijgsman maakte. In de serie reist hij langs de oevers van China’s grootste rivier, waarbij hij in gesprekken en met zijn camera het leven van de gewone Chinees vastlegt. De slotaflevering trok vorige week zondag ruim 1,2 miljoen kijkers.

Naast fotograaf is Terlou ook arts; hij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en haalde zijn diploma cum laude in 2013. Hij studeerde Chinees in Kunming en kent naast de taal ook de gebruiken van China. Als fotograaf was hij actief in Azië en het Midden-Oosten. In 2008 en 2009 won hij een eerste, tweede en derde prijs van de Zilveren Camera voor buitenlands nieuws; in 2009 ontving hij de Canon Prijs (voor Jong Talent).

Terlou: 'Ik ben vereerd dat ik welkom ben bij de prachtige uitgeverij Lebowski, en heel blij met deze kans me verder te ontwikkelen. Ik hoop de achtergronden bij de ontmoetingen die ik met gewone Chinezen heb verder uit te diepen en daardoor nog meer over het complexe China te kunnen vertellen.'

Zijlstra: ‘We zijn zeer verheugd met de komst van Ruben naar Lebowski. Hij is zonder meer een groot talent, met een brede achtergrond. Dat heeft hij uiteraard bewezen met zijn indrukwekkende fotografie, maar ook met de schitterende en ontroerende serie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ voor de VPRO. Ruben is een belangrijke aanwinst in het zich snel ontwikkelende fonds.’

     

ACTUEEL

MEER


Luisterboek 'De mooiste vrouw van de wereld' van Jonah Falke nu verkrijgbaar

Luisterboek 'De mooiste vrouw van de wereld' van Jonah Falke nu verkrijgbaar

Het luisterboek van De mooiste vrouw van de wereld van Jonah Falke is nu te verkrijgen via de bekende verkoopkanalen. 

Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'

Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'

Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwe roman Alles is OKÉ (september 2019) creëert Ivo Victoria een ingetogen vertelvoorstelling over zijn moeder en hoe Alzheimer de vrouw die ze ooit was in stukjes breekt.

Borstkanker (column LINDA.)

Borstkanker (column LINDA.)

Ik voelde het ineens, onder de douche, een bult met de grootte van een knikker in mijn rechterborst. ‘Dit is vast niks,’ was mijn eerste gedachte, maar ik bleef eraan voelen en tegelijkertijd denken dat ik er beter niet meer aan kon zitten, want dat zou het alleen maar erger maken, had ik ergens gelezen.

Sekszin (column LINDA.)

Sekszin (column LINDA.)

Seks, ik heb het het liefst iedere dag. ’s Morgens bij het ontwaken, ’s avonds voor het slapen gaan, even tussen de bedrijven door. Het ontspant me beter dan yoga, meditatie, rode wijn of een jointje. Helaas is het niet altijd voor handen, en ik hou niet van seks met mannen waar ik niets voor voel, maar als ik er een te pakken heb, dan is gebrek aan zin niet het probleem. Dat is niet altijd zo geweest. 

Klimaat (column LINDA.)

Klimaat (column LINDA.)

‘Schaam je je nooit?’ vraagt mijn dochter. ‘Schamen, waarvoor?’ vraag ik terug want bij mijn weten gedraag ik me al jaren voorbeeldig, een enkele dronken dans daargelaten. ‘Nou, voor je footprint.’

Mannenlook (column LINDA.)

Mannenlook (column LINDA.)

Ik ben alweer even geen single meer en ik kan jullie zeggen, dat heeft vele voordelen. Daar zal ik verder niet teveel over uitweiden want dat hou ik graag nog even voor mezelf, maar eentje wil ik jullie wel toevertrouwen. Ik hoef niet meer op date. Nu was ik daar al een tijdje volledig klaar mee, vandaar dat ik liever met mijn oude vertrouwde beste vriend op pad ging, wat leidde tot… nou ja, dat weten jullie allemaal al.