Zoeken
Lotte Kok - Wat liefde kan doen

Wat liefde kan doen

Lotte Kok

Hoe kan iets wat ooit zo vertrouwd en veilig was, je ineens gegijzeld houden?
Een moedige roman over intieme terreur en het ontsnappen aan de ander.

Wat liefde kan doen

Lotte Kok

Hoe kan iets wat ooit zo vertrouwd en veilig was, je ineens gegijzeld houden?
Een moedige roman over intieme terreur en het ontsnappen aan de ander.
Bestel nu
Omschrijving

Lotte Kok, een getalenteerde, intelligente auteur die aan de weg timmert en een steady leven leidt, lijdt onder het gedrag van haar mentaal zieke partner. Pas na maanden begint ze te beseffen dat dit niet normaal is, dat haar partner zich niet bij vlagen zo gedraagt, maar dat het systematisch is.

Als zij (meerdere keren) bij zijn hulpverleners aankaart dat het thuis echt niet goed gaat, en dat ze bang voor hem is, wordt daar niks mee gedaan. Ze is verrast hoe de maatschappij dénkt over huiselijk geweld, en hoe het werkelijk is.

In Wat liefde kan doen onderzoekt Lotte Kok hoe partnergeweld (juist) een zelfstandige vrouw kan overkomen. Hoe het haar kon overkomen in de relatie waaruit ze is ontsnapt. Met een scherp oog voor patronen, dynamieken en intieme verhoudingen laat ze zien hoe psychisch geweld een relatie binnensluipt en in zijn greep houdt.

Auteur: Lotte Kok
Auteur

Lotte Kok (1996) is schrijver. Ze begon haar literaire carrière op het podium: als spokenwordartiest won ze in 2014 al de Kunstbende Taal. Daarna verschenen haar verhalen in verschillende tijdschriften. Ze debuteerde in 2018 op 22-jarige leeftijd met Skydancer dat werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs. Met Hine vestigde ze zich permanent als authentieke stem in de Nederlandse literatuur. Wat liefde kan doen is haar derde roman.

Edities & Details
Paperback: Wat liefde kan doen - Lotte Kok
ISBN: 9789048869473
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 23-05-2024
Prijs: € 22,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Digitale download: Wat liefde kan doen - Lotte Kok
ISBN: 9789048869497
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 23-05-2024
Prijs: € 9,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Verhalend thema: liefde en relaties THEMA: Geweld en misbruik in de maatschappij THEMA: Omgaan met / advies over PTSS en andere psychische trauma’s BISAC: FICTION / Contemporary Women BISAC: FICTION / Literary BISAC: FAMILY & RELATIONSHIPS / Abuse / General
Meer boeken
Sarah Meuleman - Zie mij graag
Sarah Meuleman
Hans Theys - De Genade
Hans Theys
Ingrid Kluvers - Luikend
Ingrid Kluvers
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: