ACTUEEL

EVENT

Michel Faber interviewt Kim van Kooten tijdens ILFU - 23 april

Michel Faber interviewt Kim van Kooten tijdens ILFU - 23 april

Kim van Kooten

GEPLAATST OP 13-04-2016 IN EVENTS
DATUM EVENT: 23-04-2016-23-04-2016


Op zaterdagavond 23 april wordt Kim van Kooten geïnterviewd door de internationaal gevierde schrijver Michel Faber tijdens het International Literature Festival in Utrecht.

Faber (auteur van o.a. Lelieblank, scharlakenrood en Het boek van wonderlijke nieuwe dingen) was meteen laaiend enthousiast over Lieveling en oordeelde: ‘Een van de sterkste en meest gedurfde debuten die ik ooit heb gelezen.' Vanwege zijn Nederlandse roots - hij werd geboren in Den Haag -  kon hij Van Kootens boek lezen en uit enthousiasme vertaalde hij meteen een deel om het door te kunnen spelen aan zijn Engelse uitgever. ‘Dit verhaal over misbruik en veerkracht is zowel hartverwarmend als ondraaglijk, zowel vitaal als buitengewoon angstwekkend, en krijgt vleugels door zijn vertederende heldin.'

Ook bij de Nederlandse lezers maakte Van Kooten de verwachtingen waar. Lieveling werd een bestseller, stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs en kreeg vele lovende recensies

Bekijk hier het hele programma voor het ILFU; kaarten kopen doe je hier

Faber interviewt Van Kooten | zaterdag 23 april | (voormalig) postkantoor | Neude 11, Utrecht

     

ACTUEEL

MEER


Luisterboek 'De mooiste vrouw van de wereld' van Jonah Falke nu verkrijgbaar

Luisterboek 'De mooiste vrouw van de wereld' van Jonah Falke nu verkrijgbaar

Het luisterboek van De mooiste vrouw van de wereld van Jonah Falke is nu te verkrijgen via de bekende verkoopkanalen. 

Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'

Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'

Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwe roman Alles is OKÉ (september 2019) creëert Ivo Victoria een ingetogen vertelvoorstelling over zijn moeder en hoe Alzheimer de vrouw die ze ooit was in stukjes breekt.

Borstkanker (column LINDA.)

Borstkanker (column LINDA.)

Ik voelde het ineens, onder de douche, een bult met de grootte van een knikker in mijn rechterborst. ‘Dit is vast niks,’ was mijn eerste gedachte, maar ik bleef eraan voelen en tegelijkertijd denken dat ik er beter niet meer aan kon zitten, want dat zou het alleen maar erger maken, had ik ergens gelezen.

Sekszin (column LINDA.)

Sekszin (column LINDA.)

Seks, ik heb het het liefst iedere dag. ’s Morgens bij het ontwaken, ’s avonds voor het slapen gaan, even tussen de bedrijven door. Het ontspant me beter dan yoga, meditatie, rode wijn of een jointje. Helaas is het niet altijd voor handen, en ik hou niet van seks met mannen waar ik niets voor voel, maar als ik er een te pakken heb, dan is gebrek aan zin niet het probleem. Dat is niet altijd zo geweest. 

Klimaat (column LINDA.)

Klimaat (column LINDA.)

‘Schaam je je nooit?’ vraagt mijn dochter. ‘Schamen, waarvoor?’ vraag ik terug want bij mijn weten gedraag ik me al jaren voorbeeldig, een enkele dronken dans daargelaten. ‘Nou, voor je footprint.’

Mannenlook (column LINDA.)

Mannenlook (column LINDA.)

Ik ben alweer even geen single meer en ik kan jullie zeggen, dat heeft vele voordelen. Daar zal ik verder niet teveel over uitweiden want dat hou ik graag nog even voor mezelf, maar eentje wil ik jullie wel toevertrouwen. Ik hoef niet meer op date. Nu was ik daar al een tijdje volledig klaar mee, vandaar dat ik liever met mijn oude vertrouwde beste vriend op pad ging, wat leidde tot… nou ja, dat weten jullie allemaal al.