ACTUEEL

NIEUWS

'Lieveling' van Kim van Kooten op shortlist Hebban Debuutprijs 2016

'Lieveling' van Kim van Kooten op shortlist Hebban Debuutprijs 2016

Kim van Kooten

GEPLAATST OP 05-07-2016 IN NIEUWS


Trots maken we bekend dat Lieveling, de debuutroman van Kim van Kooten, een van de vijf genomineerden is voor de Hebban Debuutprijs 2016. 

De Hebban Debuutprijs maakt deel uit van de Hebban Awards en is een aanmoedigingsprijs voor (nieuw) Nederlandstalig schrijftalent. In een week tijd is er ruim 10.000 keer gestemd.

De uiteindelijke winnaar van de Hebban Debuutprijs wordt bepaald door een vijftienkoppige jury, bestaande uit Hebban-redacteuren, Hebban-recensenten en leden van het boekverkoperspanel. De prijs wordt uitgereikt op dinsdag 27 september 2016, samen met de overige Hebban Awards.

De vier andere genomineerden zijn:
- Ik zag Menno van Sandra Bernart (Palmslag)
- Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben (Ambo|Anthos)
- De psychiater en het meisje van Erik Rozing (Meulenhoff)
- Het smelt van Lize Spit (Das Mag)

Lieveling stond eerder dit jaar op de longlist van de Libris Literatuurprijs en won in 2015 de tweede prijs voor Mooiste Boekomslag.

     

ACTUEEL

MEER


Luisterboek 'De mooiste vrouw van de wereld' van Jonah Falke nu verkrijgbaar

Luisterboek 'De mooiste vrouw van de wereld' van Jonah Falke nu verkrijgbaar

Het luisterboek van De mooiste vrouw van de wereld van Jonah Falke is nu te verkrijgen via de bekende verkoopkanalen. 

Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'

Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'

Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwe roman Alles is OKÉ (september 2019) creëert Ivo Victoria een ingetogen vertelvoorstelling over zijn moeder en hoe Alzheimer de vrouw die ze ooit was in stukjes breekt.

Borstkanker (column LINDA.)

Borstkanker (column LINDA.)

Ik voelde het ineens, onder de douche, een bult met de grootte van een knikker in mijn rechterborst. ‘Dit is vast niks,’ was mijn eerste gedachte, maar ik bleef eraan voelen en tegelijkertijd denken dat ik er beter niet meer aan kon zitten, want dat zou het alleen maar erger maken, had ik ergens gelezen.

Sekszin (column LINDA.)

Sekszin (column LINDA.)

Seks, ik heb het het liefst iedere dag. ’s Morgens bij het ontwaken, ’s avonds voor het slapen gaan, even tussen de bedrijven door. Het ontspant me beter dan yoga, meditatie, rode wijn of een jointje. Helaas is het niet altijd voor handen, en ik hou niet van seks met mannen waar ik niets voor voel, maar als ik er een te pakken heb, dan is gebrek aan zin niet het probleem. Dat is niet altijd zo geweest. 

Klimaat (column LINDA.)

Klimaat (column LINDA.)

‘Schaam je je nooit?’ vraagt mijn dochter. ‘Schamen, waarvoor?’ vraag ik terug want bij mijn weten gedraag ik me al jaren voorbeeldig, een enkele dronken dans daargelaten. ‘Nou, voor je footprint.’

Mannenlook (column LINDA.)

Mannenlook (column LINDA.)

Ik ben alweer even geen single meer en ik kan jullie zeggen, dat heeft vele voordelen. Daar zal ik verder niet teveel over uitweiden want dat hou ik graag nog even voor mezelf, maar eentje wil ik jullie wel toevertrouwen. Ik hoef niet meer op date. Nu was ik daar al een tijdje volledig klaar mee, vandaar dat ik liever met mijn oude vertrouwde beste vriend op pad ging, wat leidde tot… nou ja, dat weten jullie allemaal al.