Zoeken
Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer - Duetten

Duetten

Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer

Duetten

Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer

Bestel nu
Omschrijving

De vriendschap tussen Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer is gebaseerd op hun compromisloosheid; hun liefde voor taal; het gevoel voor vuige humor; de totale inzet. Een klein jaar lang stuurden ze elkaar met sardonisch genoegen strofes, gaven voorzetten om elkaar vlak voor het inkoppen pootje te lichten. In Duetten klinken twee stemmen van geheel verschillende klankkleur die in onwaarschijnlijke samenzang een dringend lied zingen dat de wereld naar de ratsmodee gaat.

Fragment

Recensies
Literair Nederland
'Duetten trakteert ons op twee nietsontziende dichters die de wereld (en de lezer) op schitterende wijze bij de kladden grijpen en er flink van langs geeft...Hun gedichten lopen over van urgentie'
Auteur: Erik Jan Harmens
Auteur

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt.

Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving in NRC Handelsblad, Het Parool en Trouw. In september 2021 publiceerde hij een essay in NRC Handelsblad over de diagnose autismespectrumstoornis die hij twee jaar geleden kreeg.

Auteur: Ilja Leonard Pfeijffer
Auteur

Ilja Leonard Pfeijffer publiceerde poëzie (meest recent Giro Giro Tondo (poëzieweekgeschenk) en Idyllen, bekroond met de VSB Poëzieprijs 2016), toneelteksten en proza. Zijn laatste roman, La Superba, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Onlangs verscheen in de reeks Privé-domein Brieven uit Genua.

Edities & Details
Paperback: Duetten - Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer
ISBN: 9789048845576
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 27-02-2020
Prijs: € 12,50
Omvang: 88 pagina's

Bestel

Paperback: Duetten - Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer
ISBN: 9789048832200
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 10-08-2016
Prijs: € 17,50
Omvang: 88 pagina's

Bestel

Digitale download: Duetten - Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer
ISBN: 9789048832217
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-08-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 88 pagina's

Bestel

NUR: 306 - Poëzie THEMA: Poëzie BISAC: POETRY / General
Meer boeken
Jonathan Griffioen - Gedichten met een mazda 626
Jonathan Griffioen
Martijn Teerlinck - Ademgebed
Martijn Teerlinck
Erik Jan Harmens - Ik noem dit poëzie
Erik Jan Harmens
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: