MORE?
2.3.74 | Lebowski Publishers

2.3.74 - Literair magazine for Grounded SF from the Netherlands and Flanders

This playlist contains seven stories from "2.3.74", a literary magazine for Grounded SF from the Netherlands and Flanders - in English. Read all stories at www.magazine2374.com.

MEER WETEN?
2.3.74 | Lebowski Publishers

2.3.74 - Literair tijdschrift voor Grounded SF uit Nederland en Vlaanderen

"2.3.74" is een tweejaarlijks te verschijnen, Engelstalig literair tijdschrift voor Grounded SF uit Nederland en Vlaanderen.

MEER WETEN?
Saskia Noort| Lebowski Publishers

Podcast: Lopen met Lebowski - Saskia Noort over 'Stromboli'

Redacteur Jasper Henderson nam Saskia Noort en haar frivole hondje Lola mee naar het park en vroeg wat Saskia nu zélf zou willen vertellen over Stromboli. Hun gesprek hoor je in Lopen met Lebowski #6. 

Aan bod komen de mannen in het boek, die allen op hun eigen manier gefaald hebben; het gesprek gaat over literatuur, thrillers en verwachtingen; over het huwelijk, dat volgens Saskia over een paar eeuwen niet meer zal bestaan; over het taboe op misbruik bij mannen; over goeroes met verlichte (of opgelichte) volgelingen; de journalisten die Saskia allemaal willen ontrafelen; en over hoe ze eerst Eten, bidden, beminnen een inspirerend boek vond, maar nu de grootste draak éver. Amusez-vous!  

MEER WETEN?
Ray Bradbury| Lebowski Publishers

Podcast: Fahrenheit 451: een licht ontvlambare ontmoeting (Luisterdoc)

In de tijd waarin Fahrenheit 451 speelt zijn boeken verboden. Ze worden verbrand - door de brandweer. Het verbranden van boeken staat symbool voor het verwoesten van onze culturele rijkdom, die gepaard gaat met een versimpeling van de samenleving. In een tijd waarin persvrijheid in tal van landen bekneld raakt en veel machthebbers de waarheid naar hun hand willen zetten, is het boek buitengewoon relevant.

Luister in deze luisteruitgave naar hoe glansrijke acteurs een aantal sleutelscènes tot leven brengen en hoe daartussen lezers discussiëren over de huidige betekenis van Ray Bradbury's geesteskind uit 1953.

Deze productie is tot stand gekomen van steun van de Eva Tas Foundation. De Nederlandse vertaling van Fahrenheit 451 door Evi Hoste is bewerkt en geregisseerd door Jaap Postma. Guy Montag wordt gespeeld door Jeroen Smit, Clarisse wordt vertolkt door Sophie van der Eijk. Rogier Helwig is Faber en Linda Møller speelt Mildred. Jaap Postma tekent voor Beatty en Tycho Plooyer is te horen als voorlezer en als televisiestem.

Aan de discussie over het boek nemen deel: Evelien Walravens, Peter Wuyts, Heidi van der Vloet, Johan Klein Haneveld, Anne-Claire Verham en Puck Gerkema. De muziek die je hoort is van Kees Tazelaar, Iannis Xenakis, Jan Boerman, Yann Tiersen en The Free Association.

Met dank aan uitgeverij Lebowski.

Dit is een productie van Peter de Ruiter voor PixelPerfect Publications in Den Haag.

MEER WETEN?
Timo Bruijns| Lebowski Publishers

Lopen met Lebowski - Timo Bruijns

Vrienden en vriendinnen van de literatuur! Vandaag regent het zo allesverterend hard dat we Lopen met Lebowski eenmalig omdopen tot CRUISEN met Lebowski. Redacteur Roel van Diepen gaat van achter het stuur in gesprek met zijn auteur Timo Bruijns in Loosdrecht, waar Timo opgroeide. Het was zijn kleurrijke jeugd die hem inspireerde om "Bloed is dikker dan water" te schrijven, een debuut vol boeven en boefjes, ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Een gesprek over zijn vader, een stevige innemer en zeeman die vaker van huis was dan hij thuis was, over bijzondere taferelen met een kip in het woonwagenkamp en over dat woord dat als een donkere wolk boven het gezin van Timo hing als zijn moeder weer eens dreigde met een scheiding: de RECHTSWINKEL. Amusez-vous!

Regie/edit/productie: Saskia Veen | Presentatie: Roel van Diepen | Artwork: Riesenkind | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens

MEER WETEN?
Timo Bruijns| Lebowski Publishers

Aan het woord: Timo Bruijns

Luister naar de preview van Bloed is dikker dan water door Timo Bruijns, ingelezen door de maestro zelf.

De zeventienjarige Tommy groeit op in een milieu van ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Als hij na een uit de hand gelopen ruzie op school noodgedwongen moet nadenken over zijn toekomst, blijkt de afwezigheid van zijn vader hem nog altijd niet losgelaten te hebben. Tijdens een drankovergoten familiebarbecue op een snikkend heet zomerweekend moet hij beslissen: vertrekken of in de voetsporen van zijn vader treden?

MEER WETEN?
Simone Atangana Bekono| Lebowski Publishers

Aan het woord: Simone Atangana Bekono

Ter ere van de Poëzieweek 2018 leest Simone Atangana Bekono vijf gedichten voor uit haar afstudeerbundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren.

De bundel onderzoekt op beschouwende wijze het effect van sociale stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen.

MEER WETEN?
Dave Eggers| Lebowski Publishers

Podcast met de hoofdpersoon van Dave Eggers' De monnik van Mokka: Mokhtar Alkhanshali

Een podcast met de enige echte Monnik van Mokka, hoofdpersoon van het gelijknamige boek van Dave Eggers.

Mokhtar Alkhanshali is trying to produce the perfect cup of coffee. And he’s trying to do it with beans grown in the midst of an active war zone in Yemen. Despite those challenges, his company’s first batch earned rave reviews, and sold for $16 a cup at one of the fanciest coffee chains around. But can he turn that early success into a profitable business, or will the challenges of trying to achieve perfection using a supply chain that starts halfway around the world do his young company in?

MEER WETEN?
Bregje Bleeker| Lebowski Publishers

Podcast: Lopen met Lebowski - Bregje Bleeker

JA: het is tijd voor een nieuwe Lopen met Lebowski. De derde podcast in deze reeks is met auteur Bregje Bleeker, die een roman schreef over het smeuïge verhaal van haar jeugdliefde met hasjkoning en 'handelaar in illusies' de Walrus.

Hoe ging het eraan toe in de Amsterdamse hasjhandel van de jaren 90? Had Bregje als jonge studente geen gewetenswroeging over haar relatie met een crimineel? Wat vonden haar strenge ouders eigenlijk van haar vriend? Bregje loopt met redacteur Roel van Diepen langs de oude hasjkantoren in hartje Amsterdam, en vertelt over haar heftige relatie met een veel oudere man die haar toch zo veel heeft geleerd over liefde en leven. Amusez-vous!

Presentatie: Roel van Diepen
Redactie en edit: Saskia Veen
Artwork: Riesenkind
Jingle: Angelo Boltini

MEER WETEN?
Elke Geurts| Lebowski Publishers

Podcast: Lopen met Lebowski - Elke Geurts

Elke Geurts had een rampzalig jaar - want ze ging scheiden - maar tegelijkertijd een heel succesvol jaar - want haar boek Ik nog wel van jou is met groot enthousiasme ontvangen.

Wat kun je dan beter doen dan aan het eind van dat jaar met je redacteur Jasper Henderson wandelen over de glooiende gifheuvels van IJburg - het Scheidingshuis als een fata morgana in de verte - en praten over wat er in godsnaam eigenlijk allemaal is gebeurd?

Vrolijk kerstfeest met de nieuwste podcast in de serie Lopen met Lebowski, starring auteur Elke Geurts over haar roman Ik nog wel van jou - en een hondje zonder achterpootjes. Amusez-vous!

MEER WETEN?
Bregje Bleeker| Lebowski Publishers

Playlist: Bregje Bleeker leest voor uit De Walrus

Bregje Bleeker leest voor uit De Walrus (2017), haar autobiografische roman over een studente uit Amsterdam-Zuid die een verhouding krijgt met een grote hasjhandelaar: de Walrus.