MORE?
2.3.74 | Lebowski Publishers

2.3.74 - Literair magazine for Grounded SF from the Netherlands and Flanders

This playlist contains seven stories from "2.3.74", a literary magazine for Grounded SF from the Netherlands and Flanders - in English. Read all stories at www.magazine2374.com.

MEER WETEN?
2.3.74 | Lebowski Publishers

2.3.74 - Literair tijdschrift voor Grounded SF uit Nederland en Vlaanderen

"2.3.74" is een tweejaarlijks te verschijnen, Engelstalig literair tijdschrift voor Grounded SF uit Nederland en Vlaanderen.

MEER WETEN?
Antoinette Beumer| Lebowski Publishers

Podcast: Lopen met Lebowski - Antoinette Beumer

Vrienden en vriendinnen van de literatuur! 
Vandaag gaat redacteur Jasper Henderson aan de wandel met Antoinette Beumer, bekend als regisseur van films als 'De gelukkige huisvrouw', 'Loft' en 'Soof', en recent gedebuteerd met de roman 'Mijn vader is een vliegtuig'. Vroeger was het voor Antoinette niet ongebruikelijk om ’s avonds in een mooie jurk op de rode loper te staan en de volgende morgen bij haar vader langs te gaan in de psychiatrische inrichting, waar hij 30 jaar verbleef tot aan zijn dood. Nu laat ze zich opnieuw opsluiten op die plek die mede het decor vormt van haar boek: de gesloten afdeling van Vogelenzang. Amusez-vous!

Regie, montage en productie: Saskia Veen | Presentatie: Jasper Henderson | Intro: Erik Jan Harmens | Jingle: Angelo Boltini | Artwork: Riesenkind | Met veel dank aan: Yvonne Pootjes/GGZ inGeest

MEER WETEN?
Timo Bruijns| Lebowski Publishers

Aan het woord: Timo Bruijns

Luister naar de preview van Bloed is dikker dan water door Timo Bruijns, ingelezen door de maestro zelf.

De zeventienjarige Tommy groeit op in een milieu van ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Als hij na een uit de hand gelopen ruzie op school noodgedwongen moet nadenken over zijn toekomst, blijkt de afwezigheid van zijn vader hem nog altijd niet losgelaten te hebben. Tijdens een drankovergoten familiebarbecue op een snikkend heet zomerweekend moet hij beslissen: vertrekken of in de voetsporen van zijn vader treden?

MEER WETEN?
Simone Atangana Bekono| Lebowski Publishers

Aan het woord: Simone Atangana Bekono

Ter ere van de Poëzieweek 2018 leest Simone Atangana Bekono vijf gedichten voor uit haar afstudeerbundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren.

De bundel onderzoekt op beschouwende wijze het effect van sociale stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen.

MEER WETEN?
Dave Eggers| Lebowski Publishers

Podcast met de hoofdpersoon van Dave Eggers' De monnik van Mokka: Mokhtar Alkhanshali

Een podcast met de enige echte Monnik van Mokka, hoofdpersoon van het gelijknamige boek van Dave Eggers.

Mokhtar Alkhanshali is trying to produce the perfect cup of coffee. And he’s trying to do it with beans grown in the midst of an active war zone in Yemen. Despite those challenges, his company’s first batch earned rave reviews, and sold for $16 a cup at one of the fanciest coffee chains around. But can he turn that early success into a profitable business, or will the challenges of trying to achieve perfection using a supply chain that starts halfway around the world do his young company in?

MEER WETEN?
Johan Fretz| Lebowski Publishers

Playlist: Johan Fretz leest voor uit 'Onder de paramariboom'

Schrijver en theatermaker Johan Fretz leest drie hoofdstukken voor uit zijn tweede roman Onder de paramariboom (januari 2018). Deze langverwachte, zeer persoonlijke nieuwe roman is niet alleen een geestige en soms wrange zoektocht naar een identiteit, maar ook een pleidooi voor de open en twijfelende blik.

MEER WETEN?
Bregje Bleeker| Lebowski Publishers

Podcast: Lopen met Lebowski - Bregje Bleeker

JA: het is tijd voor een nieuwe Lopen met Lebowski. De derde podcast in deze reeks is met auteur Bregje Bleeker, die een roman schreef over het smeuïge verhaal van haar jeugdliefde met hasjkoning en 'handelaar in illusies' de Walrus.

Hoe ging het eraan toe in de Amsterdamse hasjhandel van de jaren 90? Had Bregje als jonge studente geen gewetenswroeging over haar relatie met een crimineel? Wat vonden haar strenge ouders eigenlijk van haar vriend? Bregje loopt met redacteur Roel van Diepen langs de oude hasjkantoren in hartje Amsterdam, en vertelt over haar heftige relatie met een veel oudere man die haar toch zo veel heeft geleerd over liefde en leven. Amusez-vous!

Presentatie: Roel van Diepen
Redactie en edit: Saskia Veen
Artwork: Riesenkind
Jingle: Angelo Boltini

MEER WETEN?
Elke Geurts| Lebowski Publishers

Podcast: Lopen met Lebowski - Elke Geurts

Elke Geurts had een rampzalig jaar - want ze ging scheiden - maar tegelijkertijd een heel succesvol jaar - want haar boek Ik nog wel van jou is met groot enthousiasme ontvangen.

Wat kun je dan beter doen dan aan het eind van dat jaar met je redacteur Jasper Henderson wandelen over de glooiende gifheuvels van IJburg - het Scheidingshuis als een fata morgana in de verte - en praten over wat er in godsnaam eigenlijk allemaal is gebeurd?

Vrolijk kerstfeest met de nieuwste podcast in de serie Lopen met Lebowski, starring auteur Elke Geurts over haar roman Ik nog wel van jou - en een hondje zonder achterpootjes. Amusez-vous!

MEER WETEN?
Bregje Bleeker| Lebowski Publishers

Playlist: Bregje Bleeker leest voor uit De Walrus

Bregje Bleeker leest voor uit De Walrus (2017), haar autobiografische roman over een studente uit Amsterdam-Zuid die een verhouding krijgt met een grote hasjhandelaar: de Walrus.

 

MEER WETEN?
Elly Biesters| Lebowski Publishers

Podcast: Lopen met Lebowski - Elly Biesters

In de gloednieuwe podcast Lopen met Lebowski gaat presentator Jasper Henderson aan de wandel met Elly Biesters in het schoonste ex-vissersdorpje tussen Maas en Waal: Heerewaarden, waar haar roman Ongemakkelijke mensen zich afspeelt. Amusez-vous!

Regie, edit en productie: Saskia Veen
Artwork: Riesenkind
Jingle: Angelo Boltini
Intro: Erik Jan Harmens