Amigos de la prensa! Als u op zoek bent naar opwindende en grensverleggende fictie, parels en herontdekkingen, current affairs en urban art, zoek niet verder.

Lebowski maakt grote stappen met haar Nederlandse fonds, onder de bezielende leiding van Jasper Henderson, maar ook de non-fictie is niet te versmaden: van de memoir van Bernie Sanders en het ‘testament’ van Charb tot jonge wetenschappers als Sebastiaan de Vet en Peter Mooij en documentairemakers als Sinan Can en Ruben Terlou, wij geven ze met liefde ende zorg uit. En herontdekkingen! Walser, Williams, Berlin, Rein, Mortimer, Bukowski, Arends, Thompson. Het is al een hele lijst en het houdt niet op. Primeur: najaar 2016 brengen wij in samenwerking met onze collega’s van Van Oorschot het verzamelde werk van de koning van The New Yorker (en journalist met de langste writers block ooit: dertig jaar!) uit: Joseph Mitchell.

Wekelijks schuiven journalisten van diverse pluimage aan op de zaak, om op informele wijze te spreken over de stand van het boekenvak. Ook roddels worden niet geschuwd. Een levendige uitwisseling van meningen, plannen, ideeën en samenwerkingsverbanden is wat ons voor ogen staat. U krijgt een uur lang - één uur, dat is niets op een mensenleven! - aandacht van de uitgever van Lebowski, ons sales team, collega uitgevers en redacteuren, marketeers en pr-volk.