BOEK

Zoon van Berlijn

Zoon van Berlijn

Karolien Berkvens

Een groots en ambitieus boek over onze tijd, waarin de dooddoener 'je moet realistisch zijn' op prikkelende, ontroerende en ook geestige wijze wordt aangevallen.

ISBN: 9789048821570 | Paperback, 256 blz | € 21.99 |


Fabian Richter werd geboren op de dag dat de Muur viel. Voor zijn vader gaven beide gebeurtenissen zicht op een stralende toekomst waarin hij zijn politieke ambities kon botvieren. Maar de idealen van Jakob Richter zijn sindsdien ondergesneeuwd door een al te bekend pragmatisme. Fabian, inmiddels gesjeesd student, dwaalt doelloos door de straten van Berlijn, tot hij wakker geschud wordt door een vastberaden activiste. Aangestoken door haar vurigheid besluit hij zijn leven over een andere boeg te gooien: hij wil de stad behoeden voor een totale uitverkoop. Intussen kondigt de vrouw die het gezin Richter sinds de mentale ineenstorting van de moeder bij elkaar houdt, haar vertrek aan.


Zoon van Berlijn - Wem gehört die Stadt

Wem gehört die Stadt?

Zoon van Berlijn (,,Berliner Sohn'') ist ein ambitioniertes Buch über einen Vater und einen Sohn, über die Stadt und die Liebe, vor allem aber über unsere Zeit, in der abgedroschene Phrasen wie "Sei doch realistisch!" den Ton angeben.

Karolien Berkvens studierte Theaterwissenschaften an der Universität von Amsterdam. Zoon van Berlijn ist ihr zweiter Roman. Sie lebt in Berlin und Amsterdam.

******

Van wie is de stad?

Zoon van Berlijn is een ambitieus boek over een vader en een zoon, over de stad en de liefde, maar bovenal over onze tijd, waarin de dooddoener ‘je moet realistisch zijn’ steeds scheller klinkt.

Karolien Berkvens studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 verscheen haar debuut Het uur van Zimmerman, dat genomineerd werd voor de Dioraphte Literatour Prijs en in het Duits werd vertaald. Ze is zweiheimisch en woont afwisselend in Berlijn en Amsterdam.

******