BOEK

Raymann zoekt raad. Levenslessen van een rasoptimist

Raymann zoekt raad. Levenslessen van een rasoptimist

Jorgen Raymann

ISBN: 9789048837151 | Paperback, 224 blz | € 19.99 | Maart 2017


Naast geluk en plezier krijgt iedereen in zijn leven ook te maken met tegenslag en verlies. Daar hoef je niets voor te doen, dat krijg je gratis en voor niks voor je kiezen. Wat je wel kunt doen, is leren hoe je ermee om kunt gaan. Jörgen Raymann kan erover meepraten. Vaak had hij alle geluk van de wereld, vaak ook kreeg hij de beloning waar hij hard voor had gewerkt, maar een paar keer botste hij keihard tegen een muur. Om er vervolgens weer overheen te klimmen en vol optimisme verder te gaan.

Maar hoe herpak je jezelf? Hoe blijf je gemotiveerd, ambitieus en positief in het leven staan? Hoe kom je er achter wat je eigenlijk wilt doen en hoe kunnen andere mensen je daarbij helpen?

In Raymann zoekt raad laat Jörgen Raymann aan de hand van de ups en downs in zijn eigen leven met veel humor en zelfspot zien hoe je jezelf steeds opnieuw kunt oppakken na tegenslag. Hij geeft relativerende en praktische lessen over hoe je open en positief in het leven kunt staan en gaat te rade bij de bekende en minder bekende mensen die hem er ooit weer bovenop geholpen hebben.

'In Raymann zoekt raad durft de in Suriname opgegroeide Raymann zich zeer kwetsbaar op te stellen. Niet alleen zijn recente val passeert de revue. Even openhartig is hij over de dood van zijn zus Peggy (zij stierf op haar 23ste plotseling aan een hartstilstand) en hoe hij in zijn jonge jaren het verdriet de baas probeerde te worden met drugs. In Raymann zoekt raad geeft hij wijze lessen om te laten zien hoe de lezer zich na tegenslagen kan herpakken.'

Het Parool

'Raymann is erin geslaagd zijn boodschap van inspiratie en motivatie op pakkende wijze te brengen en verdient waardering voor de manier waarop hij die op grond van zijn eigen levenservaring op eerlijke en openhartige wijze heeft weten te brengen. Het kan dan ook van harte worden aanbevolen aan iedereen die naar mogelijkheden zoekt om uit stresssituaties te geraken, maar ook meer in het algemeen op zoek is naar geluk in het leven.'

Worldnieuws