BOEK

In de buik van de wolf

In de buik van de wolf

James Worthy

ISBN: 9789048817627 | Paperback, 208 blz | € 17.50


Ondanks dat al zijn dromen zijn uitgekomen lukt het de naamloze hoofdpersoon maar niet om een gevoel van geluk te ervaren. Zijn relatie staat op springen, zijn vader is dementerend en spoken uit het verleden jagen onrustig door zijn hoofd. Wanneer hij een brief krijgt van een oudere man die zegt hem te kunnen helpen, besluit hij de uitnodiging aan te nemen. Op het platteland van Groningen moet hij de confrontatie met zichzelf aangaan, maar eenmaal daar blijkt al snel dat de man er nogal onalledaagse methodes op nahoudt. Wie helpt wie nu eigenlijk? De werkelijkheid verandert steeds meer in een sprookje en het geluk lijkt ongrijpbaarder dan gehoopt.
In de buik van de wolf is een eigengereide, geestige roman over weemoed, zingeving en de vraag hoe mens te zijn in een verwarrende wereld. Een verhaal ook over de onmetelijke liefde voor een vrouw en een kind.

Prachtige volzinnen.

VIVA

In de buik van de wolf is een uiterst persoonlijk, goudeerlijk relaas over de ongrijpbaarheid van geluk en een man in nood.

JAN Magazine

Wat een schrijver. Scènes als aardbevingen, zinnen als mokerslagen. Aanrader!

Olaf Koens

Worthy's zinnen vloeien, de associaties zijn niet gekunsteld en hele boekdelen zijn het citeren waard. De auteur spreekt tot de tijdsgeest en draagt de ultieme waarheid uit dat iedereen altijd opnieuw kan beginnen.****

Hebban

In de buik van de wolf zit vol leuke taalvondsten en aforismen. Het is een grappig, maar ook tragisch, absurdistisch verhaal dat steeds verrast en blijft boeien.

Boekenbijlage