BOEK

Vrouwen & seks

Vrouwen & seks

Maartje Laterveer

Een inspirerend boek over seks, maar vooral ook over zelfvertrouwen, zelfkennis en vrijheid

ISBN: 9789048837533 | Paperback, 240 blz | € 19.99 | Mei 2017


De vrouwelijke seksualiteit is omgeven door taboes, clichés en restricties. Zo veel blijft ongezegd, ongeweten, ongekend – niet in de laatste plaats door vrouwen zelf. Waar genieten vrouwen van? Wat windt ze op? Waar fantaseren ze over? Hoe vaak masturberen ze? Welke rol speelt hun uiterlijk in hun seksuele zelfvertrouwen? Hoe vrij en onafhankelijk zijn ze als het gaat om hun eigen seksualiteit? Welke rol speelt macht bij seks? En wat heeft dit alles met liefde te maken?

Het is bijna een halve eeuw geleden dat de seksuele revolutie plaatsvond en 55 jaar geleden dat de pil in Nederland werd geïntroduceerd, maar nog altijd blijven zulke essentiële vragen onderbelicht. Zelfs in ons liberale, vrijzinnige land. Maar door veranderende tijden en nieuwe wetenschappelijke inzichten weten we steeds meer over het vrouwelijk genot en het vrouwelijk libido. Vooral de jonge generatie lijkt gezegend met een seksueel zelfvertrouwen dat hun moeders niet kenden. Is er sprake van een nieuwe seksuele bevrijding?

Vrouwen en seks is een verkenning van onze meest intieme en tegelijkertijd meest universele ervaringen en eigenschappen. Een inspirerend boek over seks, maar vooral ook over zelfvertrouwen, zelfkennis en vrijheid. Een boek over wat het betekent om vrouw te zijn in de 21ste eeuw.

‘Mijn eerste keer was met M. Ik was zestien, hij achttien en een bekakte Engelse geneeskundestudent die ik had leren kennen in Saint-Tropez, waar ik met mijn ouders op vakantie was. Het was akelig, het duurde een eeuwigheid, hij had veel lijm gesnoven en ik had geen idee wat ik aan het doen was. Het deed pijn, ik was te nauw, of hij te stevig geschapen, hoe dan ook lukte het niet en ik was net zo gegeneerd als bang. Ik liet me door hem in allerlei rare poses duwen, en weet tot op de dag van vandaag niet of hij nou klaarkwam of niet. Ik weet niet eens meer of hij een condoom om had. Toen hij me even later afzette op de camping, zei ik: ‘Laten we elkaar schrijven.’ ‘Yeah,’ zei hij. Ik schreef in mijn dagboek: ‘Lieve Anne, het is gebeurd, ik heb seks gehad – het was fantastisch.’