BOEK

God is klein geschapen

God is klein geschapen

Tim Foncke

ISBN: 9789048828883 | Paperback, 192 blz | € 17.50 | Februari 2016


Hoewel zijn literair agent hemel en aarde beweegt om hem tot een opvolger van zijn succesroman aan te zetten, heeft Zaman Van Mansbrugge besloten de schrijverij aan de wilgen te hangen. Samen met zijn vriend Fons vult hij zijn dagen in de lokale krantenwinkel met bier en nietsontziende humor. Terwijl hij in een roes van alcohol worstelt met zijn familieverleden en een verloren liefde, raakt hij in de ban van het meisje Melanie. Kan zij Zaman weghouden bij de afgrond?

God is klein geschapen is een even komische, liefdevolle als inktzwarte roman over een man die de waanzin in de wereld, en die in zijn kop, probeert te kanaliseren.

'God is klein geschapen heeft veel meer om het lijf dan de zogenaamde nuchtere Hollander denkt.'Guus Bauer, Tzum

'God is klein geschapen heeft veel meer om het lijf dan de zogenaamde nuchtere Hollander denkt. In de brieven – onmiskenbaar Foncke’s forte – komt de ware aard van deze roman boven. Het bijna onvermijdelijke blunderen dat zo goed als eenieder in het leven te wachten staat. Het onvermogen om ook maar in het simpelste te slagen, ondanks enorme commerciële successen.'

Guus Bauer, TZUM

‘Eerst word je overrompeld door zoveel weergaloze grappen en daarna door zoveel wonderlijke gedachten'

Joost Vandecasteele

'Op een gegeven moment wist ik niet meer of ik nu moest huilen van het lachen of lachen van het huilen'  

Joubert Pignon

'God is klein geschapen is het enige boek in de laatste vijf jaar dat ik met veel plezier anderhalve keer heb gelezen'

Herman Brusselmans