BOEK

Gestolen voorwerpen

Gestolen voorwerpen

David Sedaris

Een selectie grappige, verhelderende en altijd intrigerende verhalen uit Sedaris' dagboeken, geeft een volledig beeld van een van de grootste humoristen van onze generatie.

ISBN: 9789048832057 | Paperback, 480 blz | € 22.50 |


Sinds 1977 houdt David Sedaris dagboeken bij waarin hij zijn gedachten over en observaties van alledaagse perikelen bijhoudt. Als je Sedaris live hebt gezien weet je dat zijn dagboeklezingen de hoogtepunten van de avond zijn; nu zijn die hoogtepunten eindelijk voor iedereen beschikbaar. Gestolen voorwerpen, een selectie grappige, verhelderende en altijd intrigerende verhalen uit de dagboeken, geeft een volledig beeld van een van de grootste humoristen van onze generatie.

Zeldzaam grappig. Verplichte kost voor fans. ****

Ingmar Heytze in Algemeen Dagblad

Vanzelfsprekend zijn de dagboeken van schrijver-comedian David Sedaris grappig. Maar hij toont zich ook een scherp chroniqueur van de Amerikaanse zelfkant.

Roderik Six voor Knack Focus

'Wie niets van Sedaris gelezen heeft, moet nu de krant terzijde leggen en een paar van zijn verhalenbundels kopen. Het zijn de droog-tragikomische, bizarre, maar zonder koketterie opgetekende beschouwingen van een complete underdog en zijn vreemde familie. Gerstolen voorwerpen is een dikke pil, volgens Sedaris zelf vooral geschikt om 'hier en daar in te bladeren, als in een moppenboek', maar ik, als fan, las 'm achter elkaar uit. Het is erg opbeurend om te volgen hoe iemand, min of meer tegen wil en dank, van een totale sukkel evolueert tot een succesvol en gelukkig mens, zonder daarbij aan humor in te boeten.'

Sylvia Witteman in de Volkskrant

Een must voor de liefhebbers van zijn werk.

Tzum