BOEK

NON-FICTIE

Feel the Bern!

Feel the Bern!

Bernie Sanders

Bernie Sanders over zijn leven, zijn politieke loopbaan en zijn besluit zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen.

ISBN: 9789048835393 | Paperback, 336 blz | € 19.99 | Juni 2016


Op 30 april 2015 besloot Bernie Sanders (1941) zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 2016. Sindsdien heeft hij een onwaarschijnlijke opkomst weten te organiseren, waarmee hij de wereld telkens weer blijft verbazen. Zijn charismatische uitstraling en zijn atypische campagne – gefinancierd door kleine donaties uit het hele land – maken hem tot een droomkandidaat voor de Amerikaan met gematigde opvattingen.

In dit boek vertelt Sanders over zijn leven en zijn politieke loopbaan. Hoe hij zich als student inzette voor de burgerrechtenbeweging, hoe hij al vroeg in zijn carrière fel tegenstander was van de oorlog in Vietnam, hoe hij altijd zou blijven pleiten voor economische democratie en sociale gelijkheid en hoe hij een succesvolle politieke beweging startte in zijn thuisstaat Vermont, waar hij de eerste onafhankelijke in veertig jaar werd die een zetel in het Huis van Afgevaardigden veroverde. Tot slot gaat hij uitgebreid in op zijn besluit zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen.

Met een voorwoord van Johan Fretz.

'Sanders' succes toont aan dat een substantieel deel van Amerika helemaal klaar is met de groeiende ongelijkheid, en terugverlangt naar een progressieve politiek en de Amerikaanse traditie van egalitarisme'

Thomas Piketty

'Met zijn krachtige boodschap om de steeds dieper wordende kloof tussen arm en rijk in Amerika te verkleinen, om de sleets geworden Amerikaanse Droom opnieuw haalbaar te maken, raakt Bernie Sanders de juiste snaar'

Johan Fretz

In 180 Seconds You Will Be Voting For Bernie Sanders