BOEK

De fundamenten van ons leven

De fundamenten van ons leven

Wallace Stegner

Een familiekroniek gesitueerd in het Amerikaanse Westen, winnaar van de Pulitzerprijs voor literatuur

ISBN: 9789048821631 | Paperback, 720 blz | € 29.99 |


In De fundamenten van ons leven keert Lyman Ward, emeritus hoogleraar en auteur van boeken over het Amerikaanse Westen, terug naar het huis van zijn grootouders in Grass Valley, in de Californische Sierra Nevada. Aan een rolstoel gekluisterd door een slopende botziekte en grotendeels afhankelijk van de zorg van anderen, reconstrueert hij daar het heroïsche pioniersleven van zijn grootmoeder, die bijna honderd jaar eerder het continent doorkruiste op weg naar een nieuw bestaan. Zijn zoektocht brengt meer aan het licht over haar en zijn eigen leven dan hem lief is: langzaam maar zeker ontvouwt zich zo een spannend familieportret van vier generaties.

De fundamenten van ons leven is een iconisch verhaal over het Amerikaanse Westen, van de auteur van het eerder bij Lebowski verschenen Wat behouden blijft.

“De fundamenten van ons leven is een schitterende roman en bovendien prachtig gecomponeerd... een indrukwekkend epos... rijkdom, kracht en brille.”

Tzum

'Briljant. Twee verhalen, het heden en het verleden, smelten samen tot iets wat belangrijke fictie moet doen: je het gevoel geven dat het je leven verrijkt' 

Los Angeles Times

'Een weergaloze roman met een duizelingwekkende reikwijdte en een rijkdom aan details die zeldzaam is in hedendaagse literatuur' 

The Atlantic Monthly

Een in Nederland nog onontdekte parel. Groots verhaal over ontwikkeling in de mijnbouw in Nevada, Idaho en Mexico. Mooie familieroman. Een aanrader.

Boekhandel Van Kooten