BOEK

Dagboek van een getuige

Dagboek van een getuige

Astrid Holleeder

ISBN: 9789048843510 | Paperback, 272 blz | € 19.99


Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf?

Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder.

Astrid Holleeder schrijft heel erg goed. 

Charles Huijskens bij Business Class (RTL 7)

Holleeder weet hoe ze een verhaal soepel moet vertellen. En hoe ze opnieuw massa's lezers voor zich kan winnen.

Thomas Heerma van Voss in Metro

'Rauw en direct. Dit boek is een overtuigende aanklacht van een moedige vrouw en een prima schrijfster.'

Elsevier

Bizar, eerlijk en rauw. Na Judas opnieuw een boek dat ik in een dag heb uitgelezen.

Delight

Dit boek van Astrid intrigeert mij nog meer dan Judas, omdat je hierin echt te lezen krijgt hoe het leven haar nu vergaat. 

Bezeten Boeken