BOEK

Calypso

Calypso

David Sedaris

Nieuwe verhalen en een selectie beste verhalen van de grappigste man uit Amerika

ISBN: 9789048844128 | Paperback, 224 blz | € 21.99 |


In zijn langverwachte nieuwe verhalenbundel is Sedaris op zijn allerbest: zijn observatievermogen is scherper dan ooit en de wijze waarop hij de lezer in lachen kan laten uitbarsten is ongeëvenaard. Vlijmscherpe verhalen over zijn familie, het verlies van zijn zusje, de vriendjes van zijn moeder, zijn strandhuisje en de goedaardige tumor die hij liet verwijderen door een fan die om zijn handtekening vroeg. Ontroerend, grappig en altijd oprecht.

'Dit is Sedaris op zijn best en hier zien we wat zijn korte verhalen of komische schetsen zo goed maakt: een uniek soort inlevingsvermogen, een combinatie van overdrijving en zakelijkheid, van worstcasescenario's en praktische problemen.'

Het Parool

Geen wonder dat David Sedaris volle zalen trekt tijdens zijn literaire tournees. Zijn autobiobiografisch getinte verhalen over zijn familie, zijn vakantiehuis en zijn Fitbit-activity tracker lijken soms meer op stand up-comedy dan op literatuur. Gelukkig moeten de beste stand-uppers het net als de beste komische schrijvers van hun observatievermogen en hun talent voor verrassende vergelijkingen hebben. En laat de 61-jarige Amerikaan net daarin uitblinken. Niemand zeurt met evenveel flair over het burgerlijke leven en de eerstewereldproblemen die daarbij horen.

Humo

Calypso is een prachtige Sedaris, die hetzelfde is gebleven en toch een nieuwe weg is ingeslagen.

Tzum