BOEK

Bloed is dikker dan water

Bloed is dikker dan water

Timo Bruijns

ISBN: 9789048826407 | Paperback, 208 blz | € 19.99


De zeventienjarige Tommy groeit op in een milieu van ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Nadat het huwelijk van zijn ouders op de klippen is gelopen, is zijn vader, machinist op de grote vaart, langzaamaan uit beeld verdwenen. Tommy wordt opgevoed door zijn moeder, zijn drankzuchtige oma en zijn oom Jassie, garagehouder en parttime kruimeldief.
Als Tommy na een uit de hand gelopen ruzie op school noodgedwongen moet gaan nadenken over zijn toekomst, besluit hij zijn droom na te jagen: hij wil naar Engeland. Tijdens zijn examenjaar wordt echter duidelijk dat hij de afwezigheid van zijn vader nog altijd niet verwerkt heeft. Op een drankovergoten familiebarbecue aan de vooravond van zijn vertrek rijst de vraag of zijn droom ooit uit zal komen...
Bloed is dikker dan water is een even rauwe als geestige roman over opgroeien in een familie uit de arbeidersklasse en over de vraag of je je kunt ontworstelen aan je achtergrond.

Een grappige roman met een groot hart.

ELLE Magazine

Een rauwe en grappige roman. 

GRAZIA

Zo’n ontzettend leuk boek. Een allerliefst boek, en geestig.

Hanneke Groenteman

Een heerlijk nostalgisch boek, ogenschijnlijk moeiteloos opgetekend. Als een bloedhete dag die alles in zich heeft om met onweer te eindigen.

Mick Johan

Trefzeker debuut. Bruijns schrijft kraakheldere, anekdotische miniaturen waarin de empathie voor zijn personages tussen de regels voelbaar wordt.

Jerry Goossens

Een toost op de middenmootdroom, met aan het eind geen vergetelheid maar ontroering.

Tim Foncke

Heerlijk boek.

Merel Roze

Een brute, droge en harde roman, maar bovenal heel erg mooi.

Cor de Jong

De familie Flodder in romanvorm maar dan grappiger en ontroerender, en messcherp opgeschreven.

Ivo Victoria

Een mooi, treurig boek, maar bovenal erg grappig.

Jonah Falke

Een smeuïge, smerige, opgefokte maar ook tedere vertelling over opgroeien, afpilsen, afreizen zonder verplaatsen en serieel verlangen.

Erik Jan Harmens

Overtuigende, soms ontroerende, vaak humoristische, met mededogen geschreven debuutroman.

Allesoverboekenenschrijvers.nl

Aan het woord: Timo Bruijns

Luister naar de preview van Bloed is dikker dan water door Timo Bruijns, ingelezen door de maestro zelf.

De zeventienjarige Tommy groeit op in een milieu van ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Als hij na een uit de hand gelopen ruzie op school noodgedwongen moet nadenken over zijn toekomst, blijkt de afwezigheid van zijn vader hem nog altijd niet losgelaten te hebben. Tijdens een drankovergoten familiebarbecue op een snikkend heet zomerweekend moet hij beslissen: vertrekken of in de voetsporen van zijn vader treden?

Lopen met Lebowski - Timo Bruijns

Vrienden en vriendinnen van de literatuur! Vandaag regent het zo allesverterend hard dat we Lopen met Lebowski eenmalig omdopen tot CRUISEN met Lebowski. Redacteur Roel van Diepen gaat van achter het stuur in gesprek met zijn auteur Timo Bruijns in Loosdrecht, waar Timo opgroeide. Het was zijn kleurrijke jeugd die hem inspireerde om "Bloed is dikker dan water" te schrijven, een debuut vol boeven en boefjes, ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Een gesprek over zijn vader, een stevige innemer en zeeman die vaker van huis was dan hij thuis was, over bijzondere taferelen met een kip in het woonwagenkamp en over dat woord dat als een donkere wolk boven het gezin van Timo hing als zijn moeder weer eens dreigde met een scheiding: de RECHTSWINKEL. Amusez-vous!

Regie/edit/productie: Saskia Veen | Presentatie: Roel van Diepen | Artwork: Riesenkind | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens