Spannende finalebattle NK Poetryslam 2017

Spannende finalebattle NK Poetryslam 2017

Guest

Dit weekend vond in TivoliVredenburg het NK Poetryslam plaats. De spannende finalebattle ging tussen dichters Gijs ter Haar en Else Kemps. De jury is voor Gijs, maar omdat het publiek de doorslaggevende stem heeft, wint Else de titel Slampion 2017. Kijk hier de laatste battle tussen de slammers terug.

 

 

Dennis Gaens: 'Dit was een van de tofste battles die ik ooit heb gezien. Het was net een voetbalwedstrijd. Gijs was hierin de offensieve speler; Else scoorde mooie doelpunten.' en Alexis de Roode: 'Gijs heeft de stilte laten klinken.' Vorig jaar was Else al een ijzersterke tweede op het NK en winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd 2016. Dit jaar wint ze het NK en vertegenwoordigt ze dus Nederland op het EK Poetry Slam in Ierland en het WK in Parijs.

Met dank aan Het Literatuurhuis voor de video. © Foto: Arjen Hooij.


Gepost in: current affairs op 2017-02-01

Door Guest

Blogs geschreven door gastbloggers...


Ook van Guest

De Selectie: Merit Vessies

De komende tijd gaat Lebowski in rap tempo 11 jonge schrijvers op u afvuren. Iedere week een. Wat ze kenmerkt is talent, veelzijdigheid en een frisse blik. Elke woensdag wordt van een van de schrijvers uit de selectie poëzie, een kort verhaal of een essay op de stip gelegd. Nog ongepubliceerd, dus u krijgt telkens een primeur!

Vandaag bijt Merit Vessies het spits af met een fragment uit haar multidisciplinaire werk ‘Aquarium’. Hierin combineert ze proza, poëzie en fotobeschrijvingen.


F. Starik: goed met de dood

F. Starik, pseudoniem van Frank von der Möhlen (Apeldoorn, 1 juli 1958 – Amsterdam, 16 maart 2018), is er niet meer. Zelf schreef hij dat hij goed is met de dood. 
recente posts

Op reis

Op reis

Sabine van den Berg
Gepost op: 2018-04-26 in: faits divers
Verplaatsen

Verplaatsen

Erik Jan Harmens
Gepost op: 2018-04-26 in: current affairs
Privacy

Privacy

Jonah Falke
Gepost op: 2018-04-26 in: faits divers