Ski's (A.H.J. Dautzenberg)

Ski's (A.H.J. Dautzenberg)

Guest

Ik weet niet meer van wie ik ze kocht, maar de belachelijk lage prijs staat voor altijd in mijn geheugen gegrift: vijf gulden. 

Met de twee ski’s onder mijn armen loop ik naar het halfhoge heuveltje dat de nieuwe wijk van de Einsteinstraat scheidt. Ik ga met mijn groene plastic laarzen in de ijzeren voetklemmen staan en duw de hendels naar voren. Dat moet met twee handen, want het mechanisme werkt stroef. Met de ski’s overdwars klim ik omhoog; op de televisie heb ik gezien hoe dat moet. Mijn voeten doen vreselijk veel pijn, maar dat hoort waarschijnlijk zo. Ik zak door mijn knieën en glijd naar beneden. Na drie afdalingen houd ik het voor gezien. 

Het is de Week van het Korte Verhaal en ook vandaag eren wij dat met... juist, een kort verhaal. Ditmaal een hagelnieuwe bijdrage van de onvolprezen A.H.J. Dautzenberg.


Gepost in: proza op 2017-02-17

Door Guest

Blogs geschreven door gastbloggers...


Ook van Guest

Welke waarden heeft een multiculturele maatschappij? (Mihai Martoiu Ticu)

In 1787 schreef de Koninklijke Sociëteit voor Kunsten en Wetenschappen in Metz een essaywedstrijd uit. Men stelde de meest verlichte geesten de vraag: ‘Bestaan er manieren om de Joden gelukkiger en nuttiger voor Frankrijk te maken?’ Een titanisch intellectueel karwei dus.


Como (Sanneke van Hassel)

Godzijdank, we zitten bij de nooduitgang. Ik maak de banden los en laat Jaky uit de drager zakken. Hij kruipt direct naar de voetsteun en verkent de extra beenruimte. Uitgeput zak ik neer in de smalle vliegtuigstoel. Tom was hem vanochtend rond zeven uur al gesmeerd. Ik deed alsof ik sliep. ‘Campagneontbijt,’ fluisterde hij in mijn oor. ‘De running mate wordt bekendgemaakt.’ 
recente posts

Gepost op: 2017-02-21 in: proza
Het systeem

Het systeem

Elke Geurts
Gepost op: 2017-02-21 in: faits divers
Een even uitvoerig verslag

Een even uitvoerig verslag

Joost Vandecasteele
Gepost op: 2017-02-20 in: proza