Ski's (A.H.J. Dautzenberg)

Ski's (A.H.J. Dautzenberg)

Guest

Ik weet niet meer van wie ik ze kocht, maar de belachelijk lage prijs staat voor altijd in mijn geheugen gegrift: vijf gulden. 

Met de twee ski’s onder mijn armen loop ik naar het halfhoge heuveltje dat de nieuwe wijk van de Einsteinstraat scheidt. Ik ga met mijn groene plastic laarzen in de ijzeren voetklemmen staan en duw de hendels naar voren. Dat moet met twee handen, want het mechanisme werkt stroef. Met de ski’s overdwars klim ik omhoog; op de televisie heb ik gezien hoe dat moet. Mijn voeten doen vreselijk veel pijn, maar dat hoort waarschijnlijk zo. Ik zak door mijn knieën en glijd naar beneden. Na drie afdalingen houd ik het voor gezien. 

Het is de Week van het Korte Verhaal en ook vandaag eren wij dat met... juist, een kort verhaal. Ditmaal een hagelnieuwe bijdrage van de onvolprezen A.H.J. Dautzenberg.


Gepost in: proza op 2017-02-17

Door Guest

Blogs geschreven door gastbloggers...


Ook van Guest

Vogelaars (Linda van der Pol, 2e plaats Write Now! Groningen)

Linda van der Pol eindigde als tweede bij Write Now! Groningen 2017. Onze redacteur Jasper Henderson zat in de jury en tipt haar verhaal 'Vogelaars'.


Kunstgeschiedenis (Mathijs Hoogenboom)

Langs het duin staan witte kleedhuisjes met blauwe deurtjes – vakantiehuisjes voor arme mensen, stelde ik me vroeger voor. De oudste foto die ik van mezelf ken is genomen voor een van die hokjes, op het moment dat ik nietsvermoedend naar buiten stapte in mijn eerste bikini. Ik keek recht in de lens van mijn vaders camera, terwijl ik haast mijn zwemtas liet vallen.
Ze zeggen dat kinderen en mannen verlangen naar een betere toekomst. Vrouwen en mijn vader verlangen naar een beter verleden.
recente posts

Gepost op: 2017-05-23 in: proza
Verbond

Verbond

Elke Geurts
Gepost op: 2017-05-22 in: proza
Wetenschap

Wetenschap

Jonah Falke
Gepost op: 2017-05-19 in: proza