Om ons allebei | Bij mij thuis

Om ons allebei | Bij mij thuis

Sabine van den Berg

Schrijfster Sabine van den Berg woont in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop in Haren. Om de week, op vrijdag, verschijnen haar Berichten uit de Biotoop voortaan bij ons. Op de andere vrijdagen plaatst ze poëzie op het Lebowski Blog. Nog niet eerder publiceerde ze gedichten. Een primeur dus! 


Om ons allebei

hangt een geur van giftige gedachtes

we ruiken die bij elkaar

in klei boetseren we billen en borsten

omdat we zelf binnenkort vrouwen zijn

'Mijn vader ligt de hele dag op de bank,' zeg ik

'Die van mij in een tuinstoel. Binnen.'

zij kneedt en modelleert

ik stomp en sla

'Hoeveel pogingen deed de jouwe?' vraagt ze

'Twee, zover ik weet.'

'De mijne wel vijf.'

dan, met uiterst geduld en ingehouden adem

vormen we oogleden, tepels en vingers

 

 

Bij mij thuis

zijn luxaflex en gordijnen gesloten

’s morgens, ’s middags, ’s avonds, ’s winters, ’s zomers

altijd eigenlijk

buiten dragen mijn ouders zonnebrillen

voor mijn zolderraam hangt niets

ik slaap met open ogen

overdag kijk ik in de zon

al doet dat pijn

en achtervolgen de lichtbollen mij nog dagen

 

 

Illustratie: Sabine van den Berg
Meer over trilogie 
Zien Horen Zwijgen lees je hier.


Gepost in: poëzie op 2017-11-17

Door Sabine van den Berg

Sabine van den Berg (1969) volgde de opleiding Reclametekenen in Amsterdam, studeerde tekenen en beeldhouwen aan de Kunstacademie te Rotterdam, en proza aan schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. In 2000 verscheen haar eerste roman De naam van mijn vader, gevolgd in 2002 door De lachende derde. In 2013 verscheen Wissel en in 2016 Dingen die niet mogen


Ook van Sabine van den Berg

Berichten uit de Biotoop. Dozen

Schrijfster Sabine van den Berg leeft met haar gezin in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop te Haren. In het voormalige Biologisch Centrum van de RUG wonen en werken meer dan 300 mensen. 


Een hondenleven

Schrijfster Sabine van den Berg leeft met haar gezin in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop te Haren. In het voormalige Biologisch Centrum van de RUG wonen en werken meer dan 300 mensen.
recente posts