Marion leest Jón Kalman Stefánsson

Marion leest Jón Kalman Stefánsson

Marion Pauw

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.

 Jón Kalman Stefánsson - Zomerlicht, en dan komt de nacht

Vlakbij de Poolcirkel worstelen bewoners van een piepklein afgelegen dorpje (weer zo'n onherbergzaam gebied) met de winterduisternis. Het IJslandse landschap is bijna een personage op zich in deze prachtige roman. De schrijver balanceert soms op de rand van absurdheid. Zo is er de directeur van de breifabriek die van de ene dag op de andere in het Latijn begint te dromen en al zijn geld uitgeeft aan oude wetenschappelijke geschriften. Na dit boek ben ik meteen begonnen in Hemel en Hel van deze schrijver, maar ik kom daar in tegenstelling tot dit boek niet doorheen.


Gepost op 2019-01-21

Door Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Eerder verscheen bij Lebowski Publishers Hotel Hartzeer, met Susan Smit.


Ook van Marion Pauw

Marion Pauw vertelt het verhaal achter 'De experimenten'

"Eigenlijk was ik niet van plan om nog fictie te schrijven. Het leek me zinloos: je verzint een plot, werkt dat uit, kapt wat bomen om en zie daar, je hebt een nieuw boek. Ik had niet het idee dat ik nog te vertellen had. Of dat iemand nog zat te wachten op een boek van mij." Marion Pauw vertelt het verhaal achter haar roman De experimenten, en waarom zij het verhaal simpelweg móest schrijven.


Marion leest Karen Dionne

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.
recente posts

Gepost op: 2019-10-21 in: faits divers
Trash

Trash

Timo Bruijns
Gepost op: 2019-10-18 in: proza
Amateurtoneel

Amateurtoneel

Jonah Falke
Gepost op: 2019-10-17 in: proza