Groots wonen in een kleine kamer (Jeroen Blankert)

Groots wonen in een kleine kamer (Jeroen Blankert)

Anonymous

Jeroen Blankert put iedere week uit het nieuws. Deze week bevat dit nieuws wonen in een kleine kamer en (andere) uitdagingen. 

Het nieuwe studiejaar is van start gegaan en dat betekent dat veel studenten op kamers gaan. Klein wonen lijkt misschien een uitdaging, maar met wat inspiratie kom je een heel eind. Of je nu een kleine studio hebt of een paar vierkante meter in een studentenhuis bewoont: met deze tips van vtwonen geef je een kleine ruimte een groots gevoel. (Nu.nl)

 

Wonen op een kleine kamer is een uitdaging, zeggen ze. Wij denken toch eerder dat bijvoorbeeld zwemmen naar Engeland een uitdaging is. Of heel mooi viool leren spelen in slechts zes jaar. Überhaupt heel mooi viool leren spelen. Een heel dik maar toch zeer leesbaar, meeslepend én leerzaam boek schrijven dat vele mensen tot troost zal zijn, maar ze ook de energie en durf zal geven om de problemen die ze op hun moeizame levenspad vol tegenslag en ellende zullen tegenkomen met enig optimisme en voortvarendheid tegemoet te treden. Zo'n boek te schrijven is best een uitdaging. Ook heel goed leren drummen én daar een langdurige betaalde carrière mee op te bouwen, zonder reusachtig aan de drugs te gaan of in een krankzinnigengesticht te belanden, is een uitdaging die alleen gekken vrijwillig aangaan. Zeventig hotdogs eten in een uur is er ook een, hoewel een vrij idiote. Idiote uitdagingen zijn er trouwens genoeg. De hoogste berg willen beklimmen, bewijzen dat de aarde wel degelijk plat is of alle bieretiketten ter wereld willen bezitten met bijbehorende kroonkurken.

Maar wij vinden het wonen in een kleine kamer meer een noodzakelijk kwaad. Er zijn misschien mensen die het een uitdaging vinden, maar die wonen dan liever in bijvoorbeeld een keukenla, van waaruit ze heel trots laten zien dat ze daar prima koffie kunnen zetten en zelfs een hele maaltijd voor drie personen kunnen bereiden. Gewoon, omdat het zo'n leuke uitdaging is. Vanuit die keukenla zijn ze ook bezig een dik boek te schrijven om te bewijzen dat de zwaartekracht een linkse hobby is, maar dat boek moet dan wel in een ander laatje liggen, want daar is geen plek meer voor. Nou ja, het is maar een geluk dat vtwonen tips heeft voor die mensen die noodgedwongen klein wonen. Ze adviseren éérst de meubels in de kamer te zetten, daarna de kleinere dingen en als laatste de snuisterijen. Dat lijkt ons een zeer goed plan. 


Gepost in: faits divers op 2019-09-18