Geslachtsmoe

Geslachtsmoe

Jonah Falke

Het gebrek aan zin van het leven is een van de weinige dingen die haar altijd tot tranen kan roeren. Jaren geleden ging ze er voor in therapie. Een psycholoog had haar gezegd dat ze het in de kleine dingen moest zoeken. Misschien was het waar. Inmiddels gaat het beter.

Ze huilde op mijn schouder.

Ik zei: ‘Het heeft zelfs zin om een rookworstverkoper bij de Hema te zijn.’

‘Probeer jij maar grappig te zijn, maar soms zou ik willen dat ik gelovig was. Ik ben zwart, niet zo’n blij vogeltje als je denkt dat ik ben.’

‘Als je er om lacht wordt het leven draaglijk.’

Maar natuurlijk had ik geen flauw idee of dat een verstandige manier is om ermee om te gaan - gelach. Onbeholpen zou je het ook kunnen noemen.

Uiteraard kwam ik met Gustave Flaubert op de proppen. Ik las wat voor uit Geluk is onmogelijk. Hij schreef over opgewekte mensen en dat zij daarmee hun middelmatigheid toonden. Daar kon ze wel om lachen maar de somberheid verdween niet echt.

Als noodgreep begon ik over seks en zei: ‘Als je het niet meer weet dan is het tijd dat ik mijn harde realiteit bij je naar binnen schuif, denk je ook niet?’

Geilheid maakt minder oplettend – het verdooft de amygdala. Ze keek opgewonden mijn kant uit, was ze soms middelmatig aan het worden?

Hoe dan ook, ze kreeg weer zin in het leven want ze zei: ‘Op een dag zal ik geslachtsmoe van jou worden, maar voorlopig nog niet.’


Gepost in: faits divers op 2018-03-01

Door Jonah Falke


Ook van Jonah Falke

Rembrandt

Gister liepen mijn geliefde en ik wel tien kilometer door Amsterdam. Onderweg fantaseerden we in welke pakhuizen aan het water we wel zouden willen wonen.


Dubbelgangers

In het boek Gratis geld voor iedereen schrijft Rutger Bregman dat in de jaren vijftig 12% van de jongeren instemde met de stelling: ‘Ik ben een heel bijzonder mens.’ Nu is dat 80% procent.
Men lijkt zich steeds meer individu te voelen, maar dat neemt de mogelijkheid onverhoopt een dubbelganger te treffen niet weg.
recente posts

Gepost op: 2019-02-22 in: faits divers
Rembrandt

Rembrandt

Jonah Falke
Gepost op: 2019-02-21 in: faits divers
Gepost op: 2019-02-20 in: current affairs