Zoeken
Susan Smit - Alles wat beweegt

Alles wat beweegt

Susan Smit

Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven

Alles wat beweegt

Susan Smit

Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven
Bestel nu
Omschrijving

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, trekt ze zich in 1906 enkele maanden terug in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hopelijk ongezien door de paparazzi wil ze hier in Nederland haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet Isadora alles op het spel. Dat doet ze welbewust. Ze vindt dat een vrouw kinderen moet kunnen krijgen zoals zij dat wenst en ze kiest uit volle overtuiging voor de Britse toneelvernieuwer Edward Gordon Craig. Ze is vrij, maar raakt toch verstrikt in haar obsessie voor deze man.

Isadora Duncan trotseert aan onze kust de conservatieve krachten die op haar inwerken en doorstaat de grootste omwenteling van haar leven.

Fragment

Recensies
De leestafel
'Smit weet hoe ze haar lezer geboeid moet houden, met zintuiglijke beschrijvingen en zeer geslaagde dialogen.'
NCRV Gids
'Fijn dat Susan Smit deze bijzondere vrouw nieuw leven in heeft geblazen. Er ging een wereld voor me open. Al die vrouwen die in de vergetelheid zijn geraakt. Pioniers! Vrijgevochten! Smit houdt van ze, dat is duidelijk. En ik ook. Daarom is dit boek de moeite waard.'
Mieke van der Weij
JAN
'We durven haar best de koningin van de historische roman te noemen, want Susan Smit blinkt al bijna twintig jaar uit in dit genre. (...) Een parel van een verhaal, meeslepend opgeschreven.'
Erwin Mortier
'Pakkende evocatie van een onderbelicht facet van Isadora Duncans rijke, strijdbare en tragische leven.'
Nooit meer slapen
'Dankzij mijn gast, die het verhaal van Isadora zo beeldend en mooi omschrijft, wil ik niets liever dan naar het strand komend weekend. Ik wil naar het strand en ik wil een lastige vrouw zijn.'
Femke van der Laan
Auteur: Susan Smit
Auteur

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Edities & Details
Paperback: Alles wat beweegt - Susan Smit
ISBN: 9789048868506
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 05-03-2024
Prijs: € 23,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Digitale download: Alles wat beweegt - Susan Smit
ISBN: 9789048868513
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 01-03-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Audio download: Alles wat beweegt - Susan Smit
ISBN: 9789048868520
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 01-03-2024
Prijs: € 12,99
Speelduur: 494 minuten

Bestel

Voorlezer: Hymke de Vries NUR: 301 - Literaire roman, novelle NUR: 342 - Historische roman (populair) THEMA: Zuid Holland THEMA: Historische fictie THEMA: Ca. 1900 tot ca. 1909 THEMA: Verhalend thema: liefde en relaties BISAC: FICTION / General BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Historical BISAC: HISTORY / Women
Nieuws
'Alles wat beweegt' van Susan Smit getipt voor de Boekenweek

'Alles wat beweegt' van Susan Smit getipt voor de Boekenweek

Van 16 t/m 24 maart is het Boekenweek! Elk jaar stellen uitgevers in samenwerking met een panel van boekverkopers een inspiratielijst samen voor de Boekenweek waarop Alles wat beweegt van Susan Smit terug is te vinden Lees meer »

Begin maart 2024 verschijnt 'Alles wat beweegt' van Susan Smit

Begin maart 2024 verschijnt 'Alles wat beweegt' van Susan Smit

Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven Lees meer »

Meer boeken
Chris Polanen - Centaur
Chris Polanen
Rajko Disseldorp - Ga niet naar het moeras
Rajko Disseldorp
Mick van Biezen - Zomersplinters
Mick van Biezen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: